Filmul are sensul general de producție cinematografică, dar este și pelicula plastică pe care se salvează pozele în aparatul foto analog (cu film). În filmarea de mai sus poți vedea cum un asemenea film este folosit pe post de boxă foarte flexibilă.
Boxele generează sunet prin crearea unor unde mecanice (vibrații care se propagă în orice material, dar nu în vid) sub impulsul curentului electric. Adică, atunci când trece curentul electric prin aceste boxe, ele generează unde care vor ajunge la urechile noastre și vor fi percepute ca sunet.
Cel mai interesant la aceste boxe este faptul că pot fi rulate într-un sul și apoi puse spre păstrare în bagaje mici. Una dintre cele mai previzibile aplicații este aceea de poză care are și sunet. Este de așteptat ca o asemenea boxă să fie folosită în displayurile telefoanelor sau a ziarelor viitorului.
Filmul electro-acustic prezentat mai sus a fost creat de Fujifilm, care a folosit un polimer și materiale ceramice pentru a-l pune la punct. O altă utilizare a acestuia este aceea de senzor acustic: detectează sunetul și îl transformă în semnale sonore. Ar putea fi folosit ca microfon în anumite situații.
Cât de curând expresia „pereții vorbesc” va putea fi modificată în „dulapurile vorbesc, dar și ascultă”. Te sperie gândul unei case în care poți comnunica liber cu toate obiectele? Acolo e viitorul.
Via [DigInfo].