Categorii
Știință

Practic: chibrituri care se aprind ușor, chiar pe ploaie


Ca să nu duci grija cutiei de chibrituri când vrei să aprinzi focul, tot ce trebuie să faci este să răzuiești stratul de fosfor de pe cutiile de chibrituri cu ajutorul unui șmirghel. Tot acel praf trebuie pus într-un bol și amestecat cu câteva picături de apă, pentru a obține o pastă.

Acea pastă va acoperi capul chibritului și, când vei dori să aprinzi acel chibrit, va trebui să îl freci de orice suprafață aspră. Gata minunea. Acum ai chibrite care se aprind ușor.

Cum vine treaba cu chibriturile care se pot aprinde și pe ploaie? Vezi în filmul de mai jos:

Pentru a face chibrituri care funcționează și pe ploaie ai nevoie de: ceară de la lumânări, chibrituri care se aprind ușor, ca cele din primul video, o cârpă de bucătărie și apoi puțină muncă. Trebuie să topești ceara, apoi să îmbraci chibriturile cu bucăți din cârpele de bucătărie și ești gata de pasul final: punerea chibriturilor în ceara topită. În acest fel chibriturile vor avea un strat de ceară care va ține umezeala departe de capul chibritului (gămălia).

Când ai nevoie de chibrit, curăță ceara de pe capul chibritului și aprinde-l. Astfel, ai o trusă de invidiat cu care aprinzi focul în cele mai vitrege condiții.

Via [HouseHold Hacker și HH2].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.