Categorii
Tehnologie

Bitcoin – ce este și de ce avem nevoie de asemenea moneda?


Bitcoin este o monedă digitală, descentralizată, care a fost inventată în anul 2009 de către Satoshi Nakamoto. Rolul acesteia este de a crea un corespondent al banilor din lumea reală în cea digitală, dar fără a exista controlul nici unei bănci sau stat asupra acesteia.

Bitcoin nu este o joacă de copii, o monedă virtuală care nu are valoare în afara lumii digitale. Bitcoin este valabil ca oricare altă monedă din lumea aceasta, un bitcoin costând, pe alocuri 70 de dolari SUA. Valoarea acestor monezi vine, asemeni banilor obișnuiți, tocmai din valoarea pe care o atribuim noi acestor monezi.

Nu vor exista niciodată mai mult de 21 de milioane de monezi bitcoin în lume iar modul de obținere, în afară de cumpărarea acestora, este prin folosirea resurselor calculatorului propriu pentru a rezolva probleme dificile de matematică (proces numit mining). Aceste probleme se rezolvă în mult timp, zile sau săptămâni pentru un bitcoin, și se consumă resurse destul de mari.

Până la urmă, tu plăteși monezile pe care le generezi cu puterea de procesare și cu energia electrică folosită pentru a genera acele monezi. Nimic nu este gratis.

UPDATE: nu este totul roz cu Bitcoint. Află de ce.

Vrei să afli cum generezi monezi Bitcoin în mod eficient? Nu vei fi în stare să faci acest lucru cu calculatorul de acasă, așa că te sfătuiesc să urmărești tutorialul de pe videotutorial.ro despre hardware performant pentru bitcoin mining.

Bitcoin nu este singura monedă digitală folosită pe internet. Uneori chiar și pălăriile din jocurile video MMO pot fi folosite po post de monezi. Află mai multe despre bitcoin și despre viitorul monezilor digitale din filmul de mai jos, invclsiv de ce avem nevoie de această monedă:

Via [Presurfer].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.