Categorii
Cultura Tehnologie

Săptămâna Internaţională a Vaccinării 2014

saptamana-internationala-a-vaccinarii-2014

Săptămâna Internaţională a Vaccinării are loc între 24-30 aprilie 2014 și are rolul de a ne face pe toți conștienți asupra faptului că vaccinurile sunt adevărate scuturi de apărare, ce protejează oamenii de orice vârstă, de la copii la vârstnici, împotriva unor boli care le amenință viețile, crescând speranța de viață mai mult decât orice altî intervenție.

Conform EduMedicalpeste 1,4 milioane de copii mor anual din cauza unor boli prevenibile prin vaccinare.

Printre acestea se numara rujeola, rubeola, difteria, tusea convulsiva, febra galbena, poliomielita, hepatita B, pneumonia, meningita, diareea. Potrivit reprezentantilor SNMF, copiii vaccinati sunt protejati de aceste boli grave, ce le pot fi fatale.

Insula Îndoielii ne atrage atenția că doctorii sunt singurii abilitați să dea sfaturi despre vaccinare și că, de multe ori, părinții sunt mințiți în legătură cu vaccinurile. Nu uita, uneori dreptul tău de a refuza un vaccin trebuie să fie lăsat deoparte dacă devii un pericol pentru sănătatea comunității.

Am mai scris despre vaccinuri în trecut și îmi mențin punctul de vedere: vaccinul este una dintre cele mai ingenioase invenții din domeniul medicinei, învenție ce salvează milioane de vieți anual.

Fii sănătos! Fii responsabil! Vaccinează-te!

Știre via Societatea Naţională de Medicina Familiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.