Categorii
Tehnologie

Universul are limită?

Universul. Acea frontieră de netrecut care ne face să credem că după ce o vom cuceri vom ajunge la Ceruri. Așa credeau și alții…

După cum știm există universul mic și universul mare. Universul mic coboară mult sub dimensiunile unui atom, până la cea mai mică distanță pe care fizica o acceptă: dimensiunea Planck (10-35m). Prin comparație, dacă un măr ar fi de această dimensiune, atunci atomul ar fi cât planeta Pământ de mare. Drumu-i lung până acolo, te asigur.

Universul mare înglobează toate galaxiile, grupurile și super-grupurile de galaxii care au putut și pot fi observate cu ajutorul telescoapelor optice sau radar. Se pare că dimensiunile Universului cunoscut sunt de peste 900 de Yottametri (10 24m), adică 93 de miliarde de ani-lumină. Ehe, nici măcar Enterprise nu a ajuns acolo.

Aceste infomații le poți afla și din alte părți. Ceea ce este interesant este că cei de la primaxstudio.com au făcut o aplicație care să arate tuturor ce dimensiuni are Universul, mic sau mare. Și ceea ce au reușit să facă mi-a depășit așteptările. Sunt sigur că au avut mult de lucrat la acest proiect și trebuie felicitați pentru acest lucru. Ca să vezi aplicația dă clic pe imaginea de mai jos. Știrea am primit-o de la presurfer.blogspot.com. Mulțumesc mult Presurfer. Mai știi și alte aplicații frumoase și educative? Lasă comenatrii și împarte ce știi și cu ceilalți. Enjoy.


_


9 răspunsuri la “Universul are limită?”

Imi place si muzica din fundal, se potriveste de minune. Sper sa mai gasesc asemenea situri. Sunt milioane pe acolo prin internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.