Categorii
Tehnologie

Podcasturi pentru pasionatii de tehnologie si internet

De la itac.us.com.
Podcasturile sunt fișiere video sau audio transmise prin intermediul internetului prin servicii de streaming. Radiourile on-line folosesc același sistem și pot transmite chiar la calitate foarte bună. Un exemplu de astfel de radio este Radio Whisper, poți ajunge acolo dând clic pe bannerul din dreapta.

În acest articol voi scrie despre podcasturile cele mai bune atunci când vine vorba de tehnlogiile calculatoarelor și internetului. Sunt înscris la ele și nu dezmăgesc niciodată pentru că oferă tot felul de informații noi, comentarii și sfaturi foarte importante. Unele au fost puse la punct de doar de câte o persoană iar altele fac parte din grupuri ai mari care au aceeasi temă generală.

Până să ajung la ascultarea podcasturilor am citit doar stirile pe care le primesc zilnic in inbox. Trebuie să recunosc că devine obositor după căteva ore să tot citești așa că am avut norocul de a da peste websitul unui om foarte pasionat de tehnologie, techandlife.com, unde erau listate câteva canale dintre care unele s-au închis pe parcurs.

Realizatorii podcasturilor au un sit de bază pe care se găsesc infomațiile în format text, sub formă de sumar, după care publică fișierele în websituri cum este iTunes.apple.com la categoria „podcasts”. Ca să le asculți ai nevoie de iTunes instalat în calculator. Fișierele pot fi și descărcate direct de pe websiturile de origine. Să nu mai lungesc discuția iată mai jos podcasturile mele preferate:

GeekNewsCentral

Realizat de către Todd Cochrane, fost aviator, și transmis tocmai din Hawaii acesta discută cele mai noi știri în cadrul emisiunii la care te poți înscrie în acest loc. Când vine vorba de asemenea podcasturi înscrierea este gratuită. S-au înscris la el oameni din peste 177 de țări și are peste 50 000 de ascultători. Websitul unde pot fi găsite notițele showului și unde el trece linkurile pomenite este GeekNewsCentral.com.

The Tech Guy

Moderatorul, Leo Laporte, cu charisma-i desăvârșită, se pune la dispoziție de două ori pe săptămână pentru a discuta unele dintre cele mai noi știri și pentru a răspunde la telefoanele ascultătorilor care vor să afle cum își pot rezolva diverse probleme cu computerele sau cu gadgeturile lor. Te poți înscrie la The Thech Guy aici. Făcând parte din rețeaua TWIT – This Weeks In Tech are o pagină dedicată pe situl lor iar notițele le găsești pe techguylabs.com.

Mike’s Tech Show

Mike, moderatorul, are propria lui firmă de depanare PC și, în timpul emisiunii, discută și prezintă soluțiile la problemele întâlnite de către orice depanator. Multe lucruri noi legate de întreținerea calculatorului le poți afla de la podcastul lui. Are un accent interesant și în mod sigur poți învăța de la el. Pagina lui de internet este mikenation.net.

Net@night

Leo Laporte și Sarah Lane discută despre ele mai noi știri legate strict de internet. Cei doi fac o echipă bună și, cu haz și o bună sincronizare, fac un show de cinste din care bineînțeles poți afla într-un mod plăcut ceea ce te interesează. Nu ezita să te înscrii la net@night podcast. Pagina lor de internet este aceasta.

Podnutz

Dacă vrei să îți deschizi un atelier de reparații și depanări PC acesta este locul unde trebuie să vii pentru prima oară. Podnutz are mai multe module unde poți intra și te poți informa despre tot ceea ce ai nevoie. E mai simplu decăt să umbli după sfaturi pe Google. Websitul este Podnutz.com și te poți duce la „lounge”” pentru un chat cu ceilalți pasionați de tehnologie sau te poți duce pe „forum” pentru informații complete.

Emisiunile sunt realizate de Steve D’amico și Steve Cherubino. Podnutz at night se ocupă în special de comentarii legate de cele mai noi tehnologii PC sau de internet. Te poți înscrie la Podnutz at night aici. Apoi, ei mai au emisiunea Podnutz Daily unde afli tot felul de trucuri legate de repararea calculatorului. Inscrie-te aici.

Tech News Today

Moderat de către Tom Merritt, Sarah Lane și Jason Howell această emisiune are un aer foarte relaxat și prietenesc unde poți afla comentarii și explicații legate de cele mai noi trenduri în ceea ce privește tehnologia (tot PC&internet, desigur). Emisiunea este realizată de luni până vineri și abia aștept să văd ce mai au de zis. Websitul lor este Tech News Today și te poți înscrie la podcastul lor în acest loc.

This WEEK In Tech

Aceasta este rețeaua principală a celor mai mlte dintre podcasturile pe care le ascult. This week in tech face în fiecare duminică un rezumat al săptămânii care a trecut și ia în discuție cele mai noi orientări în materie de tehnologie. Moderatori sunt: Leo Laporte, Patrick Norton, Kevin Rose, John C. Dvorak și invitații lor. Îi poți găsi pe pagina lor twit.tv/twit și îi poți asculta la this WEEK in TECH.

TechCrunch Tv

Sunt înscris și la newsletterul TechCrunch și pot spune că sunt adevărați formatori de opinie și promoteri de start-up-uri. Săptămâna trecută compania a fost cumpărată cu 40 de milioane de dolari de către AOL. TechCrunch Tv se ocupă de traterea multor subiecte sub formă de interviuri video. Sunt destul de scurte și iau parte la ele tot felul de oameni importanți din industria internetului. Te poți înscrie la TechCrunch Tv interviews aici sau la What’s hot on TechCrunch aici.

TED Talks

Această organizație non-profit care își are începuturile în anul 1984 (ce coincidență) invită oameni proeminenți care discută despre domeniul lor pentru numai 10-20 de minute, dar transmit informații foarte interesante din domeniile tehnologiei, divertismentului și designului. Pe pagina lor pot fi găsite o sumedenie de episoade și te poți inscrie și la podcastul lor aici. Mottoul lor este :”ideas worth spreading”.

This WEEK In Google

Moderată de același Leo Laporte (rețeaua twit îi aparține) și de Gina Trapani, Jeff Jarvis și invitații lor emisiunea discută ultimele evoluții ale gigantului mileniului nostru: Google. Pornind de la achizitiile zecilor de firme noi în anul acesta și ajungândul până la trendurile acestei companii Leo Laporte&Co prezintă cele mai noi știri și comentarii pe această temă. Pagina de web este aceasta și inscrierea o poți face exact aici.

TWiT Live Specials

Twit Live Specials se ocupă de urmarirea celor mai noi conferințe, de show-uri neconvenționale, interviuri speciale și de multe alte lucruri pe care le fac live. Podcastul așteptă să fie descărcat în calculatorul tău aici. Datorită caracterului emisiunea are loc doar când au loc asemenea evenimente astfel că va fi transmisă la intervale neregulate.

Tehnologie și optimism

Din păcate Tehnologie și optimism (acest blog) nu are podcast, incă. Dar, dacă vrei să primești cele mai noi știri de pe acest blog te poți înscrie dând clic pe imaginea cu Google feedburner din dreapta. Deocamdată acestea sunt podcasturile pe care le ascult cu plăcere în timp ce rulez cu mașina de nebun prin NFS Underground 2. Nimic nu e mai plăcut decât să ascult ceva frumos și informativ în timp ce îmi tunez mașina în joc.

Știi și alte podcasturi interesante? Lasă un comentariu pentru ca și alții să se bucure cu tine. Sigur te vor iubi pentru că împarți această informație cu restul oamenilor.


5 răspunsuri la “Podcasturi pentru pasionatii de tehnologie si internet”

Podcasturi pentru pasionatii de tehnologie si internet - Ziarul toateBlogurile.rospune:

[…] Podcasturi pentru pasionatii de tehnologie si internet Mon Oct 04, 2010 12:23 pm Podcasturile sunt fișiere video sau audio transmise prin intermediul internetului prin servicii de streaming. Radiourile on-line folosesc același sistem și pot transmite chiar la calitate foarte bună. Un exemplu de astfel de radio este Radio Whisper, poți ajunge acolo dând clic pe bannerul din dreapta. În acest articol voi scrie despre podcasturile cele mai bune […] […]

[…] prin intermediul internetului. Se găsesc podcasturi pe orice domeniu posibil și imposibil, dar lista mea de podcasturi a rămas cam aceeași. Am mai scos din listă, am mai pus în listă, dar am avut mereu de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.