Categorii
Tehnologie

Google Body Browser – anatomie interactivă

Se pare că Google nu se complace în poziția de gigant al internetului și al explorării așa că a dezvoltat o aplicație Web 3D (care nu necesită plug-in-uri suplimentare) care ne permite să vedem anatomia corpului uman în detalii minuțioase.

Body Browser, de la Google, este o aplicație medicală care ne poate ajuta pe toți să înțelegem unde se află un anume os și să vedem și faptul că majoritatea dintre noi avem ceva mai mulți neuroni între urechi.

Știrea am primit-o astă noapte de la Googlesystem și nu m-am putut abține să nu mă joc și eu. Pot spune că este incredibil ce pot face oamenii într-un browser în zilele noastre. Aplicația este ușor de folosit, dar din câte am înțeles nu va merge decât pe browserele care folosesc Web 3D, în stadiul lor beta, și cel mai probabil va funcționa pe Chrome (eu am Chrome 9). Mai multe detalii aici.

Abia prin 2011 toate browserele vor putea folosi Web 3D, așa că până atunci eu zic că merită să îți instalezi Chrome 9 ca să vezi ce frumusețe de anatomie înveți. Navigarea, pe drept o pot numi așa, prin diferitele părți ale corpului se face ușor prin mutarea slider-ului din stânga. Dacă vrei să ajungi la un anumit organ, îl scrii în căsuța din dreapta. Atenție: toate denumirile sunt în engleză. Clic pe imaginea de mai jos și apucă-te să înveți mai multe legat de anatomie. Groovy.

(alt link la Zygote Body)

Dacă nu poți folosi aplicația iată mai jos un film de prezentare. Numai așa, să crape vulpea în călduri (Firefox) de ciudă.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=nMNozadRUMg]


4 răspunsuri la “Google Body Browser – anatomie interactivă”

Google Body Browser – anatomie interactivă - Ziarul toateBlogurile.rospune:

[…] Google Body Browser – anatomie interactivă Thu Dec 16, 2010 10:51 am Se pare că Google nu se complace în poziția de gigant al internetului și al explorării așa că a dezvoltat o aplicație Web 3D (care nu necesită plug-in-uri suplimentare) care ne permite să vedem anatomia corpului uman în detalii minuțioase. Body Browser, de la Google, este o aplicație medicală care ne poate ajuta pe toți […] […]

Tweets that mention Google Body Browser – anatomie interactivă « Tehnologie și optimism. Blogul. -- Topsy.comspune:

[…] This post was mentioned on Twitter by Cheta Manuel, Cheta Manuel. Cheta Manuel said: Google Body Browser – anatomie interactivă: http://wp.me/pYWxX-10B […]

Invenții în lumea digitală demne de mileniul III — Obisnuit.euspune:

[…] este extrem de util, nu pentru un necunoscător marca O.eu .Deși nu la fel de atrăgătoare ca Google Body Browser, aplicația are meritul ei de a face un pas înainte în a înțelege boli ca autismul sau […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.