Categorii
Tehnologie

Trucuri Google și „jucării” WebGL

Trebuie să spun că sunt un mare fan Google. Am Chrome instalat, folosesc motorul de căutare de la Google, am la îndemână Google Webmasters Tools iar AdSense și AdWords nu îmi sunt străine.

Să mai pomenesc de Google Earth sau Street View? Sau de noua aplicție web Body Explorer? Sunt știute de foarte mulți oameni.

De curând am dat de mai multe lucruri interesante de la Google, printre care se numără și traducerile alternative de la Google Translate și Beatbox.

Atunci când vrei să afli traducerea unei expresii intri pe Google Translate și scrii textul în căsuța specială. Mai nou, dacă nu ești mulțumit cu traducerea oferită, poți da clic pe traducere și vei avea ocazia de a alege din mai multe traduceri probabile. Vezi în imaginea de mai jos un exemplu. Știrea am primit-o de la Googlesystem.

Dacă vrei să te distrezi un pic cu această facilitate poți crea un beatbox, adică redarea sunetelor dintr-un text va avea efectul unei tobe. Pentru aceasta trebuie să copiezi textul următor în căsuța de traducere și să apeși pe „redare” sau „beatbox”. La opțiunile de traducere trebuie să fie germană către germană, pentru că altfel nu funcționează. Iată textul pe care trebuie să îl copiezi: pv zk pv pv zk pv zk kz zk pv pv pv zk pv zk zk pzk pzk pvzkpkzvpvzk kkkkkk bsch .

Vezi și în imaginea de mai jos. Via [Googlesystem].

Din știrea primită de la Googlecode vei vedea că următoarele două aplicații web sunt foarte interesante, ambele implicând aplicarea standardului WebGL. Standardul WebGL permite crearea de aplicații 3D în browsere folosindu-se de javascript și de capabilitățile HTML5 și CSS. Efectul obținut este uluitor. Dacă nu mă crezi citește un pic despre Google Body Browser și te vei convinge.

Prima reprezentare grafică, numită Nine Point Five, prezintă cutremurele ce au avut loc în ultimii 30 de ani. A fost creată de către Dean McNamee și Marcin Ignac din imagini terestre colectate de la NASA și date legate de cutremure luate de la Centrul de Studii Geologice a SUA (U.S. Geological Survey). Clic pe imaginea de mai jos pentru accesare websit.

O altă aplicație interesantă este o cutie muzicală care își sincronizează imaginile 3D cu ritmul melodiilor redate. A fost creată de către Jacob Seidelin și se numește (cum altfel?) Music Visualizer. Știm cu toții ce este aceea vizualizare a muzicii, dar acest lucru este făcut direct în browser. Bineînțeles, nu funcționează pe orice browser deocamdată. Prin 2011 este de așteptat ca toate browserele să implementeze acest sistem. Până atunci va trebui să descarci Google Chrome (beta) ca să te bucuri de aceste experimente foarte interesante.

Încearcă-l și spune-mi părerea ta în secțiunea de comentarii. Enjoy!


2 răspunsuri la “Trucuri Google și „jucării” WebGL”

Tweets that mention Trucuri Google și “jucării” WebGL « Tehnologie și optimism. Blogul. -- Topsy.comspune:

[…] This post was mentioned on Twitter by Cheta Manuel, Cheta Manuel. Cheta Manuel said: Trucuri Google și "jucării" WebGL: http://wp.me/pYWxX-11f […]

[…] Trucuri Google și “jucării” WebGL Sat Dec 18, 2010 1:27 am Trebuie să spun că sunt un mare fan Google. Am Chrome instalat, folosesc motorul de căutare de la Google, am la îndemână Google Webmasters Tools iar AdSense și AdWords nu îmi sunt străine. Să mai pomenesc de Google Earth sau Street View? Sau de noua aplicție web Body Explorer? Sunt știute de foarte mulți oameni. […] […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.