Categorii
Tehnologie

3 invenții mari și late

Mi-am luat în urmă cu ceva vreme Istoria descoperirilor științifice, o carte de peste 300 de pagini plină de informații interesante pentru cei pasionați de tehnologie, în general.

De acolo am aflat că prima transfuzie de sânge s-a făcut prin secolul XVII și a constat în schimbul de sânge de la un miel la un copil și încă multe altele. Un lucru interesant al tehnicii din ziua de azi este că pune bazele dezvoltărilor viitoare. Ceea ce este SF azi pentru noi va fi mâine un lucru obișnuit.

Cele trei invenții de care voi scrie pe scurt sunt: un pește-robot, iHop un „țopăitor” automat și Inelele lui Saturn. Peștele-robot, numit Ghostbot, are o serie de motorașe care pun în mișcare o membrană situată chiar sub el.

Oamenii de știință de la Northwestern University, printre care și studentul Oscar Curet, au construit modelul după Knifefish (Peștele Cuțit) după ce au văzut cum acesta se poate deplasa în apă în toate direcțiile, ramânând paralel cu solul. Demonstrația de mai jos este cât se poate de grăitoare. Via [Neatorama].
http://vimeo.com/18894865

Următoarea invenție este iHop, un robot cu un picior care știe să țopăie. Să faci roboți cu patru picioare să meargă este greu, dar mai greu este să faci unul cu un picior care să își mențină echilibrul. Echilibrul și-l menține prin balansarea celor două brațe care au roți la capete.

Dacă nu știi la ce este bun un iHop îți zic eu: la vânat de capre negre. Cu două astfel de picioare săltărețe vei putea să fugărești caprele alea aiurite până în vârful muntelui. Stai, nu era interzis să le vânezi? Who cares? iHop, uHop. Via [Geeksaresexy].

Thomas Casey este un inventator plin de resurse. Nimeni nu a zis că activitatea de inventator este simplă sau că va aduce măcar acoperirea cheltuielilor făcute cu realizarea proiectelor. Dar se pare că Inelele lui Saturn l-au mobilizat într-atât de mult încât și-a luat brevetul de inveție și a pus la punct un proiect pe care să ni-l arate și nouă.

De azi încolo poți să arunci la gunoi biletele pentru roller-coaster pentru că este deja demodat. Dacă vrei aventură Inelele lui Saturn te vor roti și suci în toate modurile posibile. când am urmărit modelul în acțiune nu am putut să nu mă țin de masă. L-am trecut deja în lista celor 100 de lucruri „sinucigașe” pe care vreau să le fac BID. Via [Neatorama].

Eu merg pe mâna Inelelor lui Saturn. Care din cele trei ți se pare cea mai interesantă?


3 răspunsuri la “3 invenții mari și late”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.