Categorii
Cultura

3 moduri prin care îți poți exprima creativitatea

Dacă crezi că nu se mai poate inventa vreo modalitate prin care artiștii să își exprime creativitatea, atunci te asigur că te înșeli. Cred că acești oameni sunt o specie aparte, pe care eu nu o înțeleg, dar care mă uimește din când în când cu vreo operă, nu neapărat nouă, însă cât se poate de interesantă.

Mă pot numi un om norocos pentru că sunt abonat la cele mai interesante websituri de pe Glob, situri pe care le pomenesc de fiecare dată la sursă (termenul folosit este „Via”). Dar mă pot numi și ghinionist pentru că nu m-am informat din timp despre Go Daddy și hostingul lor cât se poate de prost. Și mă refer aici la viteza cu care este servit blogul meu vizitatorilor. Cu prima ocazie va trebui să îmi mut iar blogul.

Lăsând treburile acestea deoparte, te invit să admiri trei metode prin care poți uimi lumea din jurul tău.

Pictura 3D a lui David Spriggs și Xia Xiaowan

După cum bine știm pictura este 2D de când lumea și pământul. De unde 3D? Ideea de la bază stă în desenearea pe mai multe straturi transparente a unor contururi și suprapunerea acestora în așa fel încât să se obțină o imagine care oferă efectul unei holograme. Imaginile sunt cât se poate de interesante.

Frumusețea constă în faptul că poți vedea pictura din mai multe unghiuri. La o primă privire credeam că este vorba de o sculptură. Mai jos voi afișa câteva imagini. Pentru mai multe imagini întră pe Visualnews.

Xia Xiaowan

David Spriggs

X-ray art – razele X în artă

Ce se întâmplă dacă iei niște fotografii făcute unor radiografii și le colorezi? Te alegi cu un mod destul de „tehnologic” prin care îți expui talentul. Găsit pentru prima dată pe Jaffamood acest tip de artă, deși nu este unul oficial, ridică oarece sprâncene. Admiră mai jos câteva imagini și fii gata să faci și tu operele tale cu un aparat cu raze X.

Cartea cu hiperlinkuri analoage

Okay, trebuie să recunosc că nu am știut despre ce vorbesc oamenii aceia cu un astfel de titlu. În primul rând hiperlinkurle sunt folosite în paginile de internet pentru a face legătura între websituri și, în al doilea rând, nu există cărți normale care să folosească așa ceva. Ei bine, așa ceva există și aplică o metodă chiar simplă: pentru fiecare temă importantă (sau capitol) luată în discuție în carte există un fir care te va conduce la pagina cu pricina.

Dacă ar fi vrut să inventeze internetul acum 100 de ani, aceasta ar fi fost metoda de a da link către o pagină importantă. Creată de artista germană Maria Fischer cartea are numele „Traumgedanken” și ia în discuție visele din perspectiva lor psihologică. Te vei lămuri în imaginile de mai jos cum arată o asemena carte. Mai multe imagini pe TopEntertainmentBlog.

12 răspunsuri la “3 moduri prin care îți poți exprima creativitatea”

Ciudate sunt toate ale lui Xia. Omul a vrut sa socheze sia reusit 😀

Pentru pictura 3D si cartea cu hyperlinkuri analoage nu pot decat sa ma gandesc la cata rabdare si gandire logica iti trebuie. Curios totusi ca de la noi nu prea rasare creativitatea.

Cred ca si in Romania avem tot felul de chestii interesante, dar poate nu sunt promovate. Sunt de parere ca, de vreme ce romani au fost aceia care uau unventat motorul cu reactie si jetpack-ul, inseamna ca tot avem ceva oameni foarte geniali in tara.

Stai sa vezi ca mai sunt metode interesante de a face sculptura si alte arte. Voi pune aici la vremea lor. Cartea mi s-a parut cea mai ciudata idee din cele trei. Face careva in Romania asa ceva? Probabil ca ar scoate ceva bani…

O arta interesanta este cea a matematicii, ma refer la imagini create din fractali.
Da o cautare dupa „fractal” pe google images 😉

Stiu, am urmarit o tona de filme de tipul fractalilor, dar nu am gasit ceva super interesant incat sa il pun aici, pe blog. Fractalii sunt si o enigma a matematicii. Nu le dai de cap nicicand.

Sincer, primele trei imagini nu prea îmi dau impresia de artă, sunt prea creepy.
Arta cu raze X îmi place, am mai văzut si alte opere in genul ăsta si m-au surprins în mod plăcut.

Ei, si primele sunt arta, dar nu trebuie sa placa tuturor. Oricum, oricare din astea le-at face cineva ii trebuie talent. Eu nu sunt in clasa ai 😀

Corect. De multe ori este greu sa definesti arta. Pentru unii arta este o mazgaleala abstracta, pentru altii un peisaj pictat, exemplele pot continua.

Nici eu nu imi dau seama bine ce este arta. Doar ca vad ca se fac niste lucruri cat se poate de interesante iar eu nu m-as fi putut gandi la ele niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.