Categorii
Tehnologie

Șosele solare și alte trăznăi ale tehnicii moderne

Sunt bucuros că am început o nouă și mică serie de articole legate de WordPress fără a avea insă pretenția de mare școlit. Articolul precedent despre pluginuri și WordPress este primul și vor mai urma și altele. Acum te invit să te minunezi cu mine de trăznăile tehnologice pe care le mai fac oamenii. Acum, când ne uităm la proiectele acestea ni se pare că sunt ciudate sau că unele sunt prea greu de realizat.

Dacă anul trecut s-a creat prima celulă artificială, anul acesta ne pregătește alte minunății.

Șosele solare

Compania americană Solar Roadways din Boise, Idaho, SUA aprimit fonduri pentru a construi un prototip de stradă solară care, pe lângă faptul că va fi ecologică, va oferi și energie electrică zonei pe care o deservește. Va fi construită din mai multe straturi de sticlă, între care vor fi puse panouri solare și leduri pe post de marcaje. Interesantă idee nu?

În filmul de mai jos poți vedea o demonstrație a principiului de lucru. Acst tip de șosea ar avea menirea de a topi zăpada în zonele unde au loc ninsori. Îți poți imagina străzi peste care ninge și nu ai de-a face cu gheța sau cu zăpada? De ce nu? Abia aștept să văd așa ceva pe străzile din România (cam în 30 de ani). Via [CuriousRead].

Wireless Domino

Până de curând aveai nevoie de contact direct între piesele de domino ca să cadă. Acum au intrat și ele în epoca wireless și a pieselor inteligente. Cel mai interesant este că le poți atribui foarte ușor un număr nou numai printr-o mișcare rapidă din mână.

Create de către artistul japonez Jarashi Suki aceste piese au în interior tehnologie încât ar face smartphone-urile invidioase (aproape). Motorașele din construcția lor le permit să cadă fără a fi atinse de nimeri. Uite cum poți face un film de groază cu fantome. Via [Neatorama].

Jetpack propulsat de apă

Și așa este foarte greu să constuiești un jetpack funcțional, dar să îl propulsezi cu apă!? Acest jetpack nu este atît de avansat ca cele consacrate, dar folosește în mod inteligent pompele pentru a crea un jet direcționat care să țină omul suspendat deasupra apei.

Numit JetLev Flyer, acest aparat este format din două vehicule, cel atașat omului și cel care duce furtunul de apă de colo-colo. Poți zbura cu 35 km/h la o înățime de maxim 8,5 metri timp de maxim 2 ore. Aia da distracție. Oare cât costă biletul pentru o tură? Via [Wired].

Zoetropul inventat de Pixar

Un zoetrop clasic este format dintr-un cilindru care are pe partea interioara prinse figuri statice, fiecare în parte având câte ceva modificat. Când te uiți de afară prin fantele care sunt create între acele figuri poți vedea că acele imagini se mișcă. Interesant, nu? Când mergem la film vedem oricum 24 de astfel de imagini statice pe secundă care sunt, fiecare, diferite față de cele dinaintea lor.

Ei bine, cei de la Pixar s-au gândit să ducă lucrurile un pas mai departe și să creeze un zoetrop 3D. Princiul este același, numai că nu se mai folosesc figurine desenate, ci se folosesc manechine sau machete reale, dar poziționate diferit. Rezulatul este o animație magnifică și cât se poate de realistă. Privește și tu în filmul de mai jos. Via [Neatorama].

Toate invențiile sunt interesante, dar eu tare aș vrea să zbor cu jetpack-ul. Tu?

2 răspunsuri la “Șosele solare și alte trăznăi ale tehnicii moderne”

Șosele solare și alte trăznăi ale tehnicii moderne - Ziarul toateBlogurile.rospune:

[…] Șosele solare și alte trăznăi ale tehnicii moderne Sat Feb 05, 2011 1:25 am Sunt bucuros că am început o nouă și mică serie de articole legate de WordPress fără a avea insă pretenția de mare școlit. Articolul precedent despre pluginuri și WordPress este primul și vor mai urma și altele. Acum te invit să te minunezi cu mine de trăznăile tehnologice pe care le mai fac oamenii. Acum, […] […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.