Categorii
Tehnologie

Explorarea planetei Marte – o minune a tehnicii moderne

Pentru pasionații de astronomie trimiterea de roboți autonomi pe Marte este o victorie incredibilă. nu este un lucru tocmai ușor să trimiți un robot la 50 de milioane de kilometri distanță și să mai și reușești să îl controlezi.

În filmul de mai jos, ajuns la mine via [Kuriositas], poți vedea cum se lansează un asemeena robot și emoțiile care cuprind oamenii atunci când văd că munca lor a dat roade.

Filmul a fost făcut de Museum of Science and Industry din Chicago (MSI) și prezintă animații la un loc cu filmările reale din perioada lansării robotului. Cei doi roboți din grupa Mars Exploration Rover au fost lansați în 10 iunie, primul, și 7 iulie 2003, al doilea.

NASA mai are pregătite planuri de explorare a planetei Marte cu echipaj uman. În viitorul apropriat urmează să trimită module pentru a pregăti acea expediție. Nu mai trec prea mulți ani (50, cel puțin) și vom vedea adevărate colonii acolo. Abia aștept.

Admiră și tu tehnica modernă din zilele noastre, urmărește filmul de mai jos, și bucură-te împreună cu acei oameni care au făcut acest lucru posibil.

Mars Rover (MSI Space Exhibit Renovation) from Brett Noe Productions on Vimeo.

Un răspuns la “Explorarea planetei Marte – o minune a tehnicii moderne”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.