Categorii
Online

Colour clock, 8 bit cities și Kill with me

Printre zecile de websituri pe care le am trecute în calculator trei văd lumina tămăduitoare a publicării pe blogul meu. Uneori nu ai nevoie decât de o mică scânteie pentru a crea o idee originală și care să aibă priză la public.

Părerea mea este că, dacă petreci mult timp în preajma lucrurilor și persoanelor care te motiveaza, poți crea lucruri extraordinare. Ce-i drept, nici un cărbune nu arde de unul singur pentru mult timp, așa că, făcând o analogie cu lumea reală, dacă vrei să faci ceva interesant, stai lângă oameni interesanți și citește lucruri interesante.

Gata cu vorbăria. Vreau să scriu doar căteva cuvinte despre Colour clock. Acest websit îți arată ora exactă, dar într-un mod original. Pentru fiecare secundă fundalul se schimbă într-o culoare corespunzătoare valorii hexagezimale formată din cifrele ceasului.

Exemplu: dacă ceasul este 00:36:02, atunci codul hexa al culorii este #003602, de unde avem un fundal verzui. Clic pe imagine să vezi websitul. Via [Neatorama].

Un alt proiect foarte interesant mi se pare 8 bit cities. Adică, iei o hartă a unui oraș și o transpui într-una în care afișajul se face în 8 biti (pătrățos, adică și cu o paletă limitată de culori, geek stuff 😀 ). Harta se încarcă destul de repede și îți poți forma o idee despre zona care te interesează.

Brett Camper a început cu orașul New York și a ajuns să facă astfel de hărți, care sunt exacte, de altfel, și pentru alte orașe importante din lume. Mi se pare interesant proiectul, mai ales că poți tasta o adresă și să vezi cum ar arăta într-o astfel de lume.clic ep imagine să accesezi websitul. Via [Presurfer].

Kill with me este un websit interesant. Te întâmpină cu un salut în care îți zice că dacă intri pe websit cineva, undeva va muri. Am intrat. La fel și ceilați 86% dintre vizitatori. Dacă alegi să faci parte din echipa care luptă împotriva infracțiunii informatice, atunci intri într-un joc foarte interesant. Nu îți zic cum este pentru că stric distracția. Enjoy! Via [cc696].

2 răspunsuri la “Colour clock, 8 bit cities și Kill with me”

eh, nu e necesar sa ma incluzi in blogroll. Pomenesc oamenii care imi dau surse interesante:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.