Categorii
Online

Hărți incredibile și Panabee

Panabee te ajută să îți alegi domeniul web cel mai bun!

Hărțile interactive sunt foarte ușor de înțeles și ne oferă o mulțime de informații. Cele mai multe pot fi găsite pe pagini de internet și nu trebuie instalat nici un program în calculator ca să le vezi.

Se punea întrebarea zilele acestea pe Twitter: ce ne-am face fără internet? Nu am muri, asta e sigur, dar cred că ne-ar limita capacitatea de informare. Vorba aia, cine mai are chef să meargă la bibliotecă să caute ore întregi informații pe care le poate obține din două clicuri? Internetule, să nu mori niciodată.

Refugiați în lume

Dacă vrei să afli câți oameni au cerut azil sau s-au refugiat dintr-o anumită țară și unde s-au dus Niceone.org a făcut o hartă frumoasă de tot. Culoarea verde indică țările în care s-au dus acei oameni iar culoarea portocalie indica statele de unde au venit refugiații. se pare că, în 2008 au pelcat din România peste 2200 de români și s-au dus în Canada și SUA pentru a se stabili acolo.

Din bara de jos alegi anul și, trecând cu mausul deasupra țărilor vezi informațiile. Dacă alegi Connections de sus, vei vedea mai bine fluxul de oameni între țări. așa ceva este numai bun pentru un studiu la școală sau e bun măcar ca și cultură generală. clic pe iamgine să ajungi la hartă. Me likey. Via [Presurfer].

Harta etniilor din SUA

Nu ar fi rău ca și noi să avem, pentru România, o hartă ca cea de sus sau una ca cea de mai jos. Această nouă hartă interactivă îți arată etniile din foarte multe cartiere și județe din SUA. Te duci cu mausul deasupra unei zone și afli dacă nu cumva e periculos să inviți, din acea zonă, o chinezoiacă frumușică în oraș. Trebuie să mulțumim New York Times pentru această hartă frumoasă.

În imaginea de mai jos poți vedea că ai nimerit într-un cartier de asiatici din New York. Îți plac cumva felurile exotice? Dacă alegi View more maps poți vedea ce cost mediu are o locuință în zonă sau cât de mulți oameni cu studii superioare sunt acolo. În spatele unei asemenea hărți incredibile este o muncă titanică, te asigur. Așa ceva vreau și la noi. Vreau și gata. 😛 Via [Presufer].

Panabee – pentru găsirea unui domeniu

Dacă aveam așa ceva la îndemână nu mă mai chinuiam două luni să îmi aleg un nume de domeniu. Cu alte cuvinte, Panabee îți cere să introduci două cuvinte care definesc website-ul pe care vrei să îl faci și îți afișează mai multe combinații din acele două cuvinte. Din sugestiile oferite sunt șanse mari să găsești ce îți place.

Dar asta nu este totul. Panabee îți arată și cum a ajuns la acele combinații și te avertizează dacă este cumva cumpărat domeniul de către cineva. Dacă găsești o combinație care îți place, dai clic pe ea și poți deja să cumperi domeniul de la unul dintre registrarii autorizați. Cool, nu? Mai jos este un exempplu pentru design inovativ. Dintre sugestii mi-a plăcut : dnovativ. E pe aproape. Încearcă și tu. Via [Mashable].

2 răspunsuri la “Hărți incredibile și Panabee”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.