Categorii
TechArt

O modă nouă: tatuaje AR

Am citit la Neatorama (faini băteți) despre o modă care ar putea intra în mainstream: tatuajele AR. AR este acronimul pentru augmented reality (realitate augmentată).

Am mai scris despre această nouă tehnologie încă de anul trecut. Poți citi articolul aici. Realitatea augmentată nu este altceva decât suprapunerea unor imagini și texte peste imaginea reală, totul făcându-se în timp real și cu efect imediat.

Cum funcționează acest tatuaj? Îl desenezi pe corp ca pe orice fel de tatuaj și apoi, cu un smartphone sau un Nintendo 3DS (cazul de mai jos) vezi ce aplicații rulează gadgetul la citirea tatuajului. De obicei, pentru rularea programelor în cadrul realității augmentate se folosesc coduri QR, dar tatuajul de mai jos este o variantă acceptabilă.

Și, ca să adaug o explicație care lămurește mai bine treaba cu AR, îl parafrazez pe Injineru : „Pentru realitatea augmentativă nu-ţi trebuie un cod QR, ci orice simbol. Soluţia de recunoaştere se află de fapt în softul ce prelucrează imaginea şi-i asociază un obiect virtual„. Mulțumesc de completare.

Pot spune că este chiar foarte geeky și interesant acest tip de tatuaj. Din magnifica mea cutie craniană îmi vine o idee: îți scrii formulele de matematică de acasă și creezi un cod QR pentru ele. La școală folosești smartphone-ul să afli formulele. Ah, oamenii ăștia ar folosi tehnologia în toate modurile posibile, nu? Iată și o poză cu tatuajul minune așa cum este văzută pe Iheartcahos.

6 răspunsuri la “O modă nouă: tatuaje AR”

Pentru realitatea augmentativă nu-ţi trebuie un cod QR ci orice simbol. Soluţia de recunoaştere se află de fapt în softul ce prelucrează imaginea şi-i asociază un obiect virtual. Aşadar poţi să-l ai şi pe Captain Planet atâta timp cât el este pus înainte în codul softului.

Multumesc de precizare. Anul trecut, pe cand sciram despre AR, baietii aratau numai coduri QR 😀

Ce sa mai zic, ma bucur ca am cititori mult mai priceputi ca mine. Vezi ca am facut completarea 😀

Huhu, or sa se vanda ca painea calda in special pentru fanaticii Gaga :)) Or sa ajunga sa`si insereze clipul pe piele :X

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.