Categorii
TechArt

Cum am rămas uimit de arhitectură și design

Când vine vorba de design și arhitectură blogul Dezeen este unul dintre cele mai interesante din lume. Sunt mândru că sunt abonat la acest blog. Început în 2006 Dezeen a ajuns să fie, în mai puțin de patru ani, un punct de referință în lumea designului și arhitecturii pentru că ei caută și publică primii cele mai interesante modele și concepte.

Creatorii Dezeen sunt: Marcus Fairs și Rupinder Bhogal. Azi am o selecție de trei idei de design foarte interesante, toate de pe acest blog.

Metropol Parasol – frumusețea lemnului în arhitectură

Arhitecții companiei J. Mayers H. au creat un edificiu incredibil din zăbrele de lemn pentru Plaza de la Encarnacíon din Sevilla, Spania. În cadrul acestui proiect de reconstrucție numit Metropol Parasol s-a construit un muzeu, o piață, o altă piață la etaj, baruri și restaurant, toate în cadrul structurii ori sub structura acestei clădiri ciudate și interesante.

Trebuie să fac precizarea că acest proiect a fost finalizat în aprilie 2011 și că l-am văzut pomenit pe mai multe website-uri din afară. Foarte interesent cum l-au gândit și construit. Iată și câteva imagini care te vor lăsa în gură-cască. Via [Dezeen].

Karim Rashid redecorează stația de metrou a Universității din Napoli

Despre Karim Rashid, designer new-yokez, am mai scris cu ocazia concursului Superblog unde am putut vedea cum este un laptop cu design nou și interesant. Știam eu că nu scap de el și așa am dat peste câteva imagini foarte interesante legate de designul stației de metrou din zona Universității din Napoli.

Așa cum am mai văzut, la el predomină formele arcuite și culoarea vie. Dat fiind că acea stație de metrou este un punct de întâlnire a multor culturi el a găsit (zic eu) un punct comun pentru toți. Dacă te uiți la tot felul de lucruri pe care le-a făcut vezi o linie generală, dar fiecare în parte este unic. Un artist, ce mai. Te invit să admiri și tu ce pot face unii oameni care chiar știu ce pot și ce vor. Via [Dezeen].

Mai multe imagini găsești aici.

Pensiunea Wadi Rum din Petra, Iordania

Echipa de arhitecți Oppenheim Architecture + Design, din Florida, SUA, au creat un concept pentru 47 de locuințe din pensiunea Wadi Rum, concept prin care vor construi apartamentele direct în stâncă și vor face ca betonul și restul elementelelor să se îmbine cu nisipul roșu.

Vreau să spun că imaginile m-au făcut să nu mai văd deșertul ca un loc al morții. Să stai acolo ar fi o fericire, mai ales dacă ești un mare călător. Se pare că această construcție va fi definitivată în 2014. După cum spun cei de la Dezeen : „Designul lui Openheim a încearcă se reinterpeteze modul în care societatea se preocupă de mediul înconjurător profitând de toate avanatajele acestei văi mistice unde nisipul deșertului se întâlnește cu stânca deșertului”. Be amazed.

Pentru mai multe poze frumoase intră aici. Mai știi și alte exemple de design incredibil?

2 răspunsuri la “Cum am rămas uimit de arhitectură și design”

Pur si simplu wow. Asa am zis si eu. Treaba este ca se vede unde sunt oameni talentati. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.