Categorii
Tehnologie

Invazia display-urilor flexibile

Nu cred că mai este o noutate faptul că s-au inventat și se folosesc ecrane flexibile și ultra-subțiri. Am mai scris despre hârtie electronică, E-paper, și cum se folosește.

Tehnologia aceasta se basează pe existența circuitelor electronice plastice sau organice. Este vorba de faptul că se folosesc anumite materiale plastice pentru a transmite semnale electrice. E-paper nu are sursă de lumină, ca monitoarele normale, ci îți afișează imaginile prin reflectarea luminii care vine din mediul ambient. Ce zici de acest lucru?

Ecrane flexibile încorporate în tricouri

Sunt sigur că, dacă am merge cu asemenea tehnolgoie în ziua de azi pe stradă am întoarce câteva priviri. Arthur C. Clarke spunea că “Orice tehnologie suficient de avansată este imposibil de distins față de magie.” Eu tind să cred că am prins o perioadă chiar foarte interesantă din punct de vedere al invențiilor.

E-Ink Holdings, firma care face ecranele e-reader-elor Kindle, de la Amazon, a început deja testele cu ecrane care sunt montate direct în haine. Cei de la fastcompany se întreabă dacă nu cumva vom avea în viitor și reclame pe tricouri, eventual de la Google sau Facebook, care vor prezenta reclame în funcție de zona în care suntem.

Via [Neatorama].

Și uite aici un alt exemplu. Wow. Mai știi plicurile cu muzicuță? Cu o baterie mică ai putea alimenta o foiae ca cea de jos și ai putea trimite scrisori interactive. Va să zică am asista la o reînviere a mailului clasic în rândul tinerilor.

Computerul flexibil de la Sony

Designerul Hiromi Kiriki are un concept interesant prin care un întreg computer va putea fi folosit la antebraț, cam cum avem ceasurile în ziua de azi. Cu o tastatură expandabilă și construit pe tehnologia OLED flexibil acest tip ce accesoriu va impresiona lumea anilor 2020. Dacă ne grăbim poate avem așa ceva mai devreme 😀 .

Numit Nextep Computer acest gadget va avea încorporat și un ecran holografic pe lângă cel teouchscreen. Iată câteva imagini foarte interesante:

Mai multe imagini interesante poți vedea la Yankodesign. Via [Neatorama].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.