Categorii
TechArt

Adam Savage – concert muzical cu transformatoare rezonante Tesla

Nu se poate să nu pomenesc de Adam Savage, de la Mithbusters, și să nu spun că îl admir pentru vestita emisiune de la Discovery Channel. Nu sunt cel mai tehnic om de pe Pământ, dar emisiunea Distrugătorii de mituri este numai bună de pus pe rană! I just love it!

Am citit la Mashable că el a participat la o prezentare a utilității transformatoarelor rezonante Tesla în domeniul divertismentului. Adică, faci muzică frumoasă cu ele.

Ce sunt aceste tranformatoare și cine a fost Tesla? Ei bine, la aceste întrebări îți răspunde articolul despre Tesla scris de Mihai Langa. În pricipiu este vorba de niște bobine care creează curent electric la voltaj mare și la diferițe frecvențe. Tesla a încercat la finele secolului XIX să inventeze un aparat care să ajute la transportul energiei electrice fără fir. Lucru imposibil și în zilele noastre pe o distanță mai mare de câțiva metri (excludem fulgerele, nu sunt create de oameni).

Deși nu sunt practice dincolo de utilizarea lor ca exemple didactice, ele sunt folosite în industria divertismentului încă din 2005 pentru că se pot genera sunete interesante cu ele. În filmul de mai jos îl poți vedea pe Adam Savage într-o cușcă înconjurat de arce electrice. Această reprezentație a fost realizată de compania ArcAtack specializată în concerte cu bobine Tesla.

Pot spune că ideea este genială și că tare aș vrea să văd așa ceva și pe la noi! Citește careva cu bani acest blog? Poate faci și tu o astfel de companie :D. Simply enjoy!

Sursa imagine.

4 răspunsuri la “Adam Savage – concert muzical cu transformatoare rezonante Tesla”

Cred ca o sa ma uit si totusi tre sa mentionez ca au facut o racheta cu salam drept combustibil :))

Hah cat de tare e
Si mie imi place emisiunea MythBusters foarte foarte mult.
pro Discovery Channel – cam singurul canal TV la care ma uit 🙂

Ma bucur. Suntem pe aceeasi lungime de unda 😀 Fain ce au facut baietii mai sus. Nu ma plictisesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.