Categorii
Tehnologie

Să înțelegem imensitatea Universului

Tehnologia din ziua de azi ne permite să aflăm foarte multe lucruri. Printre care și faptul că, pe zi ce trece, descoperim că suntem tot mai mici și mai nesemnificativi în întreaga imagine a Universului.

Dacă vrei să îți faci o idee legat de dimensiunea Universului cunoscut, atunci te invit să urmărești câteva filme de prezentare de mai jos. O selecție completă a fost făcută de cei de la UrbanTitan. Pot spune că au găsit cele mai interesante materiale în articolul lor.

Universul cunoscut

De ce zicem Universul cunoscut? Pentru că Universul propriu-zis este cu mult mai departe de granițele pe care am reușit să le descoperim noi. Ca să descoperim chiar și cele mai începărtate galaxii depindem de receptorii de radiație. Aceștia încearcă să capteze și cele mai mici urme de radiație din care să aflăm distanța de la care vin și, implicit, vârsta Universului.

Filmul de mai jos îți prezintă distanța până la care au ajuns cercetătorii cu proiectul Digital Universe Atlas, prin care se creează o hartă 3D (4D) a tuturor galaxiilor înconjurătoare. Un proiect extraordinar de mare.

Comparăm corpurile cerești

Ți se par Piramidele lui Keops a fi mari? Sau Muntele Himalaya? Sau Luna? După ce vei vedea filmul de mai jos îți vei aduce aminte de vorba: we are nothing but dust in the wind.

Dacă vrei să știi mai multe despre clasificarea stelelor, atunci afli mai multe de aici. Interesant de observat că nici măcar Soarele nostru nu este chiar așa de mare în lumea stelelor.

Cum putem vedea galaxiile îndepărtate

În filmul de mai jos poți afla cum ne ajută tehnologia să captăm radiația care ne aduce atât de multe informații. Unele explicații sunt cam dificil de înțeles, dar contează faptul că știm cum să aflăm distanța până la stele.

Tehnologia ne duce la stele, dar nu trebuie să uităm steaua din noi. I’m in a good mood 😀 !

2 răspunsuri la “Să înțelegem imensitatea Universului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.