Categorii
Online

True Knowledge – website unde întrebi și primești răspunsuri

True Knowledge este un site unde pui o întrebare și primești doar un răspuns, chiar dacă acela este „nu știu”! Creatorii lui au vrut să creeze o experiență a căutării în care nu ți se afișează o mulțime de linkuri la întrebarea ta, ci îți dă răspunsul și sursa.

Fiind bazat pe sistemul căutărilor semantice, în care programul din spatele acestui site încearcă să înțeleagă întrebarea ta, sunt șanse mari ca acest tip de căutări să primeze în viitorul apropiat. Deocamdată acest tip de căutări este construit ca fiind ceva complementar căutărilor obișnuite.

Ca să înțelegi mai bine despre ce este vorba te invit să urmărești filmul de mai jos. Îmi place că se fac foarte mulți pași către crearea mașinilor care înțeleg informația în modul în care o facem noi.

Ca să afli răspunsuri la întrebările tale dă clic pe imaginea de mai jos și fii gata de aventura cunoașterii. Via [Presurfer].

2 răspunsuri la “True Knowledge – website unde întrebi și primești răspunsuri”

Salut!
Interesant serviciul pe care îl prezinți aici. Am câteva precizări de făcut cu privire la el.
Serviciul nu este nou! Posed acest tip de „knowledge” încă din 1996 când s-a lansat AskJeeves.com. Pentru verificare, poți pune întrebarea „Is Pink Single?”. Dacă nu divorțează până vezi comentariul, va zice că nu! Doar știi cum sunt artiștii… 🙂

Compararea TrueKnowledge cu Google este ceva în genul unei blasfemii! :)) Cel puțin câțiva ani de acum încolo, nu cred că va apărea un alt motor de căutare mai eficient pentru că Google a mers aproape întotdeauna pe principiul „Nu avem? Inventăm/Producem!”. Vezi serviciul de mail cu spațiu de câțiva giga, oferit inițial de puține site-uri. Yahoo! Mail Plus era unul din ele, dar era contra cost.

În plus de asta, motorul de căutare Google este de departe cel mai inteligent motor de căutare existent în clipa de față. Și spun asta bazându-mă pe paginile de „help” ale motorului de căutare Google, pagini pe care le-am citit și tradus în proporție de 100%, alături de alți voluntari. Poți verifica singur, consultând documentația Google în care este explicat fiecare „parametru” ce îl poți pasa motorului pentru a găsi întotdeauna ce dorești!

Mult respect!

Bravos. Aia da munca.

Treaba este ca ai nevoie sa stii parametrii aia ca sa iti returneze un raspuns exact. Omul simplu nustie sa faca in genul asta si de aia e mai scomplicat pentru el sa gaseasca ce are nevoie. True Knowledge isi ia raspunsurile si de pe Google.

Bine, vroiau sa demonstreze ca is mai ok, dar acum nu zic ca nu au la baza probabil folosirea acelorasi parametri de care zici, dar introdusi automat de catre program. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.