Categorii
Tehnologie

Japonezii au creat hologramele palpabile

Când vine vorba de hi-tech și gadgeturi se știe că japonezii nu stau la glumă. Deși sistemele holografice sunt abia la început ei au dus tehnologia un pas mai departe: au creat hologramele palpabile. Și asta nu azi, sau ieri, ci din 2009.

Tehnologia folosită nu este de pe altă lume, ci este o nouă utilizare a tehnologiei actuale. Ca să simți acea hologramă ei direcționează ultrasunete în zona în care sunt limitele imaginii și așa se creează senzația tactică când „atingi” holograma. Holograma se formează la intersecția a două raze de lumină.

Hiroyuki Shinoda, profesor la Universitatea din Tokyo, spune că limitarea hologramelor obișnuite este aceea că nu le poți simți. Pentru a afla unde este mâna utilizatorilor cercetătorii folosesc sisteme Nintendo Wii.

Hologramele palpabile au deja mai bine de doi ani de existență, mai ales că și cei de la Engadget au scris despre ele. Pentru cei ce zic că tehnologia nu evoluează le spun că trăiesc în alt Univers. Se întâmplă multe lucruri în domeniul tech despre care nu știm și care ne vor schimba foarte mult modul de viață. Și asta în numai câțiva ani.

Admiră și tu tehnologia care ar putea ajunge într-o zi și în casa ta. Via [OneCoolThingADay].

9 răspunsuri la “Japonezii au creat hologramele palpabile”

Aia ar fi o idee, dar mai e putin pana acolo. Filmele astea. Din cauza lor mrge tehnologia mai departe :)))

oare daca imi imaginez si eu ceva… si pun pe blog o sa incerce sa inteleaga vreun cercetator ce am debitat eu?

Nu a ajuns suficient de departe. Inca nu a rezolvat cancerul si leucemia. SIDA e pe cale sa fie rezolvata. 😀 Puteam ajunge mai departe daca nu interveneau forte „oculte”, adica interesele banesti ale unor oameni de nimic, dar cu putere financiara mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.