Categorii
Tehnologie

Bre Pettis prezintă tehnologia scanării 3D la rezoluție mare

Bre Pettis, de la Makerbot Industries, face o demonstrație pe viu a ceea ce înseamnă o scanare 3D făcută în timp real și la rezoluție mare.

Scanarea este doar un pas în crearea modelelor reale cu ajutorul impimantelor 3D. Makerbot este un sistem de prototipare rapidă, din clasa impimantelor 3D care creează obiecte prin construirea lor strat cu strat. Principiul din spatele acestor imprimante interesante este acela că, dacă ai nevoie de un obiect, atunci te pui și ți-l construiești singur. Acasă la tine.

Un Makerbot costă 2500 de dolari complet echipat așa că zic că tehnologia este accesibilă. Una dintre primele misiuni ale acestei imprimante speciale a fost crearea de inele de plastic pentru perdeaua de duș a unuia dintre inițiatorii companiei. Ai mai jos un film de prezentare.

Ca să fie ușurate operațiunile de creare a unui model 3D realistic se folosește un scanner 3D și două camere cu infraroșu pentru a memora ultima poziție scanată. În caculator se construiște apoi, în numai câteva secunde, modelul virtual copie exactă a obiectului scanat. Frumos de tot. Me likey!

În filmul de mai jos îl poți vedea pe John Biggs, blogger de la TechCrunch, cum este dat cu praf (scannerul nu prinde „culoarea” neagră ) și apoi scanat. Uimitor cât de repede se poate face scanarea. durează totuși destul de mult timp până se creează modelul în impimanta 3D. Via [TechCrunch].

Care ar fi primul obiect pe care ți l-ai crea în felul acesta? Eu, în mod sigur, o cană de băut cafea, dar în formă de bob de cafea.

2 răspunsuri la “Bre Pettis prezintă tehnologia scanării 3D la rezoluție mare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.