Categorii
Tehnologie

Telus World Ski – film interactiv la 360 de grade

northstudio360 filme interactive la 360 de gradeDupă cum bine știu cititorii acestui blog eu sunt mare fan al tuturor lucrurilor interactive. Mai ales a filmelor care ne dau voie să participăm la acțiune. Ce-i drept, participarea la acțiune este una destul de mică, dar acest lucru nu micșorează senzația de interactivitate.

În viitorul apropiat se vor face filme interactive în care vei putea interacționa inclusiv cu elemente din film (exemplu: să loveși o cană).

După ce am citit despre scandalul iscat la finalele Cupei Stanley, din Canada, am vrut să văd ce companie s-a ocupat de realizarea repotajului video, mai ales că filmul rezultat este interactiv și cu vedere omnidirețională (360, 360×360 grade). Exemplul de la Vancouver îl poți vedea aici.

Se pare că NorthStudio360 a făcut acea filmare faină și că nu este la prima ispravă de acest gen. Dând clic pe imaginea de mai jos vei putea ajunge să vizualizezi un asemenea film și să participi la acțiune uitându-te peste tot în jurul tău.

Nu trebuie decât să ții butonul stânga apăsat și să te uiți, ba chiar să dai zoom cu rotița mausului. Interactiv la superlativ. Și îmi place foarte mult. Face bine zăpada pe vremea asta, nu? Filmul este o reclamă făcută cu ocazia TELUS World Ski & Snowboard Festival.
telus world festival film 360 video

2 răspunsuri la “Telus World Ski – film interactiv la 360 de grade”

In Romanai avem panorame 360×360. Dar este vorba de poze panoramice. Tehnologia nu este extraordinar de scumpa, dar video interactiv ar fi o chestie faina.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.