Categorii
Tehnologie

Telus World Ski – film interactiv la 360 de grade

După cum bine știu cititorii acestui blog eu sunt mare fan al tuturor lucrurilor interactive. Mai ales a filmelor care ne dau voie să participăm la acțiune. Ce-i drept, participarea la acțiune este una destul de mică, dar acest lucru nu micșorează senzația de interactivitate.

În viitorul apropiat se vor face filme interactive în care vei putea interacționa inclusiv cu elemente din film (exemplu: să loveși o cană).

După ce am citit despre scandalul iscat la finalele Cupei Stanley, din Canada, am vrut să văd ce companie s-a ocupat de realizarea repotajului video, mai ales că filmul rezultat este interactiv și cu vedere omnidirețională (360, 360×360 grade). Exemplul de la Vancouver îl poți vedea aici.

Se pare că NorthStudio360 a făcut acea filmare faină și că nu este la prima ispravă de acest gen. Dând clic pe imaginea de mai jos vei putea ajunge să vizualizezi un asemenea film și să participi la acțiune uitându-te peste tot în jurul tău.

Nu trebuie decât să ții butonul stânga apăsat și să te uiți, ba chiar să dai zoom cu rotița mausului. Interactiv la superlativ. Și îmi place foarte mult. Face bine zăpada pe vremea asta, nu? Filmul este o reclamă făcută cu ocazia TELUS World Ski & Snowboard Festival.

2 răspunsuri la “Telus World Ski – film interactiv la 360 de grade”

Sper sa ajunga si-n Romania aceasta tehnologie pana cand ne vom califica din nou la un campionat mondial de fotbal 🙂

In Romanai avem panorame 360×360. Dar este vorba de poze panoramice. Tehnologia nu este extraordinar de scumpa, dar video interactiv ar fi o chestie faina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.