Categorii
Tehnologie

Era magiei tehnologice: quadrocopter controlat numai cu mișcările corpului

Un quadrocopter este un elicopter de dimensiuni mici care are patru rotoare. I se mai zice și dronă. Asemena frumuseți tehnice au intrat în atenția lumii întregi încă de anul trecut și sunt apreciate pentru manevrabilitatea lor.

În cadrul laboratorului GRASP al Universității din Pennsylvania (University of Pennsylvania- SUA) s-au făcut încă din mai 2010 experimente cu quadrocopere autonome care făceau manevre agresive, dar precise. Interesant că se pot folosi mai multe asmeneea aparate la un loc, fiecare știindu-și poziția în grup. Urmărește filmul de mai jos să vezi cum funcționează un asemenea elicopter.

Acum, după ce ai văzut cum lumea roboților a mai câștigat un aliat în lupta pentru distrugerea omenirii (just kidding) vezi în filmul de mai jos cum se poate folosi o platformă Kinect pentru a controla un asemenea quadrocopter. Senzorul de mișcare știe unde este omul și indică dronei să nu se apropie mai mult de doi metri. Diferitele mișcări ale corpului determină aparatul să zboare, să se deplaseze într-o direcție sau să facă o întoarcere peste cap.

Dacă pui un sistem Kinect într-un quadrocopter poți pleca la plimbare prin oraș și vei avea îngerul păzitor cu tine. Magic! Via [CrunchGear].

12 răspunsuri la “Era magiei tehnologice: quadrocopter controlat numai cu mișcările corpului”

Din ce am citit pe un forum, un quadrocopter ar costa la cateva sute de dolari. Cu tot cu Kinect ar fi cam scump pentru buzunarele multor romani 😀 Nici eu nu cred ca m-as plictisi 😀

Inca mai au pana fac sistemul numai bun epntru mase, dar nu este mult timp pana atunci 😀

Fii sigur. Numai sa dea la tV ca asta e trendul in materie de oameni bazati din RO si atunci se fac refinantari de credite sa aiba tot omul un Kinect :))

Ala de la Orange cu iPhone era vreo 300$ . Kinect il poti folosi si la xbox si si la asta si atunci chiar merita!

Daca te gandesti, iPhone + drona aia = asta + kinect si si xbox, sau?

Fara camere si sistem VICON nu pot realiza acest control extraordinar al miscarii si pozitiei in spatiu..In aer liber nu se mai poate controla jucaria ca in interior!Oricum interesanta jucaria! ,d
aca o putem numi asa!

Inca e jucarie. In 2-3 ani vom avea si noi acasa asa ceva 😀 Atunci durere :))

Au trecut 2 ani… si observ ca pe site-urile cu specific au aparut o diversitate de ..”drone” !Acum gasesti intr-o gama diversa de preturi ,diverse modele cu diverse specificatii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.