Categorii
Online

Lista celor mai tari site-uri de pe net

Dacă tot scriu despre site-uri interesante de pe net a venit vremea să prezint și o listă. Ei bine, lista nu este făcută de mine, ci de cei de la MakeUseOf, niște băieți cât se poate de drăguți. Fac o muncă frumoasă pentru care trebuie apreciați!

Ei au făcut o listă cu 107 site-rui grupate în 20 de categorii. Acolo da muncă. Înainte de a te trimtie la linkul cu pricina vreau să scriu câteva cuvinte despre unele website-uri pe care le urmăresc și care sunt în listă.

Flickr e bun pentru găsit poze care pot fi folosite la liber pe bloguri și site-uri. E mult de muncă totuși până găsești ce îți dorești. Google Reader este deschis mereu. Așa reușesc să fiu în ton cu o mulțime de știri. Uneori aflu câte ceva cu 1-2 zile înainte de a fi la noi (în media clasică mă refer).

Reddit are o serie de informații foarte interesante. Ce îmi place acolo este că au o comunitate implicată gata să te ajute dacă ceri un sfat. Am dat de unele știri foarte interesante acolo. Facebook, Twitter și Linked in sunt de la sine înțelese. La fel sunt Vimeo și YouTube (CatTube 😀 )!

OpenDNS are control parental care este bun numai pentru copii sub cinci ani (bun totuși ca serviciu DNS) iar HydeMyAss nu a reușit să mă ascundă de un site australian. În rest ambele sunt ok.

Pe Amazon mai poți da de niște cărți gratuite pe care le poți descărca după ce îți instalezi Kindle pentru PC dat de ei. Plus că ei îți oferă gratuit un spațiu de stocare de 5 gigabaiți. Paypal e șerif, nu am ce zice. Fără el era cam greu să primesc bani de dincolo (am mai făcut căte ceva muncă mică pe net 😀 ). Și pot face liniștit plăți prin online cu contul de paypal. Me happy!

Google Translate este foarte bun, deși nu ideal. M-a ajutat în vreo câteva cazuri și merită o medalie pentru că ajută mult, mai ales că face traduceri dintr-o groază de limbi în altă groază de limbi. Project Gutenberg este un proiect foarte interesant. Nu găsesc tot ce vreau acolo, dar sunt multe cărți pentru toate gusturile și sunt sigur că va fi ceva și pentru tine. Va trebui să văd cum este site-ul DailyLit.

MakeUseOf este una dintre resursele platinum de pe internet pentru că găsești acolo site-uri interesante și cărți gratuite din care sigur ieși un om câștigat. Numai dorință de învățat să ai.

TED are câteva filme geniale din când în când și le voi pune pe blog pentru că merită urmărite. Wikipedia este un loc pe care îl verific des.

Qwiki este un site unde vezi prezentări realizate și narate de către un program special. Preia informațiile din diferite surse, le selectează și le sintetizează pentru a crea automat o prezentare animată de 2 minute în care îți poți face o idee despre subiectul dat. Am mai scris despre Qwiki când am reușit să obțin un interviu prin email de la fondatorii serviciului. Interviul a fost standard și nu am avut legătură directă cu fondatorii (doh), ci am comunicat mereu cu echipa de PR. Dar a fost o experiență faină!

Folosesc DropBox pentru backup-ul fișierelor ce au legătură cu blogul. Așa am o copie a blogului în PC și una în cloud. Îmi pot accesa fișierele din DropBox de oriunde de pe net. Frumos lucru!

Dă clic pe imaginea de mai jos să ajungi la marea listă făcută de MakeUseOf. Sunt sigur că vei găsi acolo o sumedenie de site-uri pe care vrei să le probezi! Internetul este mare și cred că aceste site-rui sunt doar un punct de plecare, dar unul foarte bun încă. Baftă la scotocit lucruri interesante pe net!

8 răspunsuri la “Lista celor mai tari site-uri de pe net”

Si mie imi place dropbox-ul… ma mir ca nu am stiu de el pana acu vreo juma de an… cum am rezistat eu fara el?:)) de reddit nush ce sa zic… nu prea-s mare fan… si are si niste pb cu datul bookmark-urilor… desi nu mai dadusem un bookmark de cateva zile, imi zicea ca am dat prea multe bookmark-uri si sa revin intr-o ora..

Cat de curand ma trec pe Amazon. Am multe imagini pe blog (ajuta la SEO) si am ajuns la aproape 1GB, desi partea de text a blogului e numai 8-9 MB :))

Paypal e cam singurul pe care il folosesc din lista ta. Trebuie mentionat ca e foarte enervant ! Iti trebuie neaparat card VISA pentru a scoate bani. De parca MasterCard le sta in gat…

Ai in lisat celor de la Makeuseof o sumedenie de site-uri.Ia destul de mult sa le verifici 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.