Categorii
Tehnologie

Cum îi salutăm pe extratereștri

Cu un disc de aur trimis în spațiu de 30 de ani. Cu toate că riscăm să fim văzuți ca niște sălbatici, prin 1977 nu aveau altă idee mai bună.

Discul de aur (disc de cupru placat cu aur) este opera lui Carl Sagan și a lui Ann Druyan și are 30 de cm în diametru. Este un fonograf(pick-upurile noastre iubite) care are înregistrate imagini și sunete cuprinzând toată diversitatea culturilor pământene.

Cu toate că ar părea un țipăt disperat către întregul Univers ideea este foarte interesantă și, până una-alta, va fi singura moștenire lăsată de oameni sistemelor planetare apropiate. Primul, Alfa Centauri e la 3,2 ani-lumină de noi iar Voyager 1 și 2 (sondele spațiale ce au câte o placă de aur) vor ajunge acolo în următorii 40 000 de ani. Sweet.

Iată mai jos imaginea completă a acestei moșteniri interesante:

Pe disc se pot vedea: în stânga sus desenul discului și un cod binar legat de redarea informației de pe el, în dreapta sus diagrame pentru semnalul video, în stânga jos se poate vedea poziția Soarelui în funcție de 14 pulsari din zonă iar în dreapta jos este hidrogenul.

Cum nu se putea altfel pun și un film cu mesajul acestui disc. Via [Geeksaresexy].

Carl Sagan and Ann Druyan’s Earth Guide For Aliens from NPR on Vimeo.

Dacă vrei să afli mai multe despre disc dă clic aici. Hai să îți zic și o curiozitate: știai că semnalele noastre radio au ajuns abia la 70 de ani-lumină de noi (cam de când am transmis pentru prima dată semnale radio)? 70 de ani-lumină fac numai 662 400 de miliarde de kilometri. 🙂
Sursa imagine.

12 răspunsuri la “Cum îi salutăm pe extratereștri”

Nu ai de unde stii. E cam mare Universul ca sa spui ca numai noi suntem in curtea asta.

De existat exista 🙂 Pacat ca dl Carl Sagan s-a limitat ulterior doar la cazuistica oficiala, uitandu-si principiile de baza ca ufolog

Bomba de la Hirosima a transmis mesajul mult mai repede decat acest disc. Dupa acel eveniment neplacut observatiile ufo au crescut semnificativ. Incepusem sa ne jucam cu chestii care si acum ne depasesc.

As vrea sa cred ca intram in era post atomica. Uite, am scris despre graphene. Cica se poaet folosi graphene epntru a obtine curent electric. Utilizaera bombei atomice nu ami este rentabila de vreme ce bombele cu neutroni fac treaba mai bine. Nu stiu cat de multe semnale radio au ajuns in spatiu cu ocazia exploziei nucleare de la Hiroshima. Amecianii au facut experimente cu bombe de 2000 de ori mai puternice ulterior.

Una e sa faci teste in laborator si alta sa razi in oras. Intr-una din cartile lui Carl Sagan e mentionat clar ca imediat UFO a inceput sa fie prezent din ce in ce mai des in informarile intern dupa Hiroshima. In anumite cercuri se discuta intens despre area 51

Cultura UFO s-a dezvoltata dupa 1947, cazul Roswell. Nu pot nega, dar nici afirma cu siguranta ca avem vizitatori intre noi. Un lucru stiu sigur: exista 😀 Daca ar fi sa avem contact cu ei acum probabil ca ar fi un soc. Se trage destul de mult in directia in care oamenii sa fie obisnuiti cu extraterestii (filme, carti, jocuri). Ni se pregateste ceva?

Daca ni se pregateste sau nu ramane de vazut. Important este ca in aceasta discutie a intrat oficial si biserica in urma cu cativa ani. Astfel, fanaticii religiosi sunt indemnati sa accepte posibilitatea de a mai fi cineva in acest univers. Fanatici religiosi??!!?!? Sunt mult prea multi.

Tare faza asta. Stiu ca catolicii aveau ideea sa spovedeasca extraterestii. Lame sau nu, perpectiva este de-a dreptul hilara :)))

Si eu cred ca exista vreo specie de extraterestrii, ideea este ca pot fi mai superiori noua sau mai inferiori.
Pe de alta parte universul e asa de vast, incat cred ca, chiar daca ar fi mai avansati ca noi, e putin probabil sa ajunga pe pamant in era noastra (doar sa fi descoperit vre-o gaura de vierme). Chiar si cu viteza luminii (aprox. 300.000 km/s) ar fi necesari 100.000 de ani lumina sa ajungem dintr-un capat la altul, al galaxiei Calea Lactee.
Asa ca….o sa vedem ce urmeaza.

Eu cred ca nu va fi un soc daca oamenii vor fi pregatiti pentru asta. Dupa cum vezi m ajuns sa fim obisnuiti cu tehnologia din ziua de azi si, daca ar fi existat acum 100 de ani, oamenii ar fi zis ca e dracie de magie :))

Problema e ca nici eu nu inteleg prea bine insemnele de pe acel disc, daramite nu stiu ce natie de extraterestru ( asta daca sunt mai avansati ca noi) …in cazul in care ei sunt in epoca de piatra, va dati seama ca nu ar avea cum sa il vada (fiind in spatiu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.