Categorii
TechArt

Apa teleprezentă – sculptură cinetică mai specială

Am mai scris despre scultură cinetică și cu alte ocazii. Este vorba de o scultură formată din multe părți în mișcare. Rezultatul obținut este o operă de artă în toată regula, operă în spatele căreia matematica și ingineria sunt baza. Sweet!

Mai jos vei vedea o astfel de sculptură expusă la Muzeul Național din Wroclaw, Polonia. În mod normal mișcările unei astfel de asculpturi sunt dictate de modul în care sunt construite mecanismele sau de mișcarea creatorului. Aici este diferită treaba.

Când scriu despre teleprezența apei nu este vorba decât de faptul că o sondă din largul Oceanului Pacific (Statia 46246 localizată la 49°59’7″ N 145°5’20” W-detalii aici) preia date despre intensitatea valurilor și frecvența lor și le transmite către acest mecanism. Mișcarea pare a fi aleatorie, dar copiază mișcarea valurilor din ocean.

Realizatorul acestui aparat este artistul David Bowen. Cu experiență de ani buni în spate el a fost prezent la mai bine de 50 expoziții. Admiră încă o piesă de artă modernă!

tele-present water from david bowen on Vimeo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.