Categorii
Cultura

Henry Jenkins ne vorbește despre transmedia [video]

Henry Jenkins a fost zece ani directorul Programului de Studii Media Comparate la MIT (fondat de el) și acum este profesor la University of Southern California. Având în spate experiența unor cărți scrise de-a lungul anilor el ne vorbește despre transmedia, o transformare a culturii spectatoriale într-una participativă.

Adică, transmedia se referă la faptul că toți putem participa la propagarea știrilor și a informației datorită tehnologiei și internetului. Acum putem fi și noi cei care duc vestea mai departe, nu numai companiile mari.

În caz că nu am zis-o suficient de clar, eu mă bucur foarte mult pentru faptul că internetul are atât de multe lucruri bune de oferit. Internetul are resurse aproape nelimitate din care poți învăța și la care poți participa. Trebuie numai să vrei să înveți lucruri noi și să te implici. Ultimul an, an în care am învățat o sumedenie de lucruri și am trăit o perioadă extraordinară, este o dovadă faptului că avantajele internetului abia așteaptă să fie descoperite.

Urmărește un documentar foarte scurt, dar interesant realizat de Nikos Katsaounis în care Henry Jenkins ne prezintă tabloul de anssamblu al transformărilor interesante pe care le trăim în perioada aceasta. La ce folosești internetul? Via [Instructional Technologies].

Henry Jenkins on Transmedia – November 2008 from niko on Vimeo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.