Categorii
Tehnologie

Tools of the week #2 – Publish Sync și Speakable Textareas – extensii Chrome

Dacă ai fost atent am avut și săptămâna trecută un episod Tool of the Week. De fapt, a fost primul articol de gen. La final de săptămână voi avea câte un articol cu tool-uri utile de care aflu pe parcurs.

De data asta am descoperit două extensii Chrome numai bune de folosit. Nu mai folosesc Firefox de anul trecut și sunt foarte mulțumit de noul browser, cu toate că se mai poticnește într-un crash.

Publish Sync de la Tech.Fructose – faci share simplu pe Google +, Facebook și Twitter

Publish Sync de la Tech.Fructose este o extensie numai bună pentru bloggeri, dat fiind că ei sunt obișnuiți să fie membri în mai multe rețele sociale. Extensia a fost realizată de iMorse.net, care au mai făcut Facebook Photo Zoom și Gmail Checker Plus+.

După cum vezi în imaginea de mai jos am creat legătura între cele trei rețele și, când public ceva în oricare dintre acestea, se actualizează peste tot.

Așa, îmi mai rămâne să intru doar să verific statusurile. De fapt, citind un status de pe Google + am aflat de extensia aceasta. Cel care a publicat primul știrea este Andy Philips. Clic pe imagine să vezi despre ce este vorba.

Speakable textareas – dictezi și calculatorul scrie

Dacă vrei să vezi cum se vorbește corect engleza te invit să instalezi Speakable Textareas, o extensie prin care tu dictezi și calculatorul scrie. După ce o instalezi vei vedea peste tot pe unde sunt câmpuri text un microfon. Dai clic pe el și apoi vei putea vorbi în microfon și vei vedea minunea cum se petrece.

Este numai potrivit pentru cei leneși sau pentru cei cu dizabilități, care nu au chef nici măcar să scrie un rând. E totuși destul de greu să își prindă cuvintele. Sau e posibil să nu vorbeși tu corect limba 😀 Cel care a făcut această extensie se numește Josh M și este membru Usercripts.org, loc unde poți găsi o mulțime de scripturi pentru hackerul din tine.

De fapt, chiar extensia aceasta are numai câteva zeci de linii de cod. Folosește un API de la Google. Sweet. Clic pe imaginea de mai jos să afli mai multe despre extensie. Ce bine că am ascultat noua emisiune de la This Week in Google, pentru că altfel pierdeam șansa de a afla prea curand de extensia asta.

Eu zic că cele două tooluri sunt foarte utile, mai ales Publish sync. Da, știu, I’m a share junkie 😀 Tu?

Urmărește tagul Tool of the week pentru a fi la curent cu cele mai noi tool-uri de care aflu pe internet. Voi publica la finalul fiecărei săptămâni un articol pe această temă.

2 răspunsuri la “Tools of the week #2 – Publish Sync și Speakable Textareas – extensii Chrome”

Impresiile mele personale despre Google+ « Paciurca Andrei Alexandruspune:

[…] sa explic ce este Publish sync , si ce face , daca doriti sa aflati mai multe, cititi articolul de aici ) .Tot ce as dorii sa spun despre  Publish sync  ar fi faptul ca este o extensie dezvoltata de […]

[…] sa explic ce este Publish sync , si ce face , daca doriti sa aflati mai multe, cititi articolul de aici ) .Tot ce as dorii sa spun despre  Publish sync  ar fi faptul ca este o extensie dezvoltata de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.