Categorii
Tehnologie

Cinemetrics – măsurarea și vizualizarea filmelor într-un mod inovativ [video]

Cinemetrics este un instrument de vizualizare și analiză a filmelor care are rolul de a scoate în evidență caracteristicile filmului și de a crea o amprentă vizuală a acestora.

Cu alte cuvinte, Cinemetrics îți arată de ce fiecare film în parte este diferit, creând imagini specifice pentru structura filmului, culorile întâlnite, sunetele și mișcările prezente în film. Rezultă astfel un cerc format din mai multe segmente care se deplasează spre centru și înapoi. Cu cât de mișcă mai repede acele segemente cu atât este mai intens filmul.

Cinemetrics este proiectul de absolvire al lui Frederick Brodbeck ( graphic designer și creative coder) în cadrul departamentului de Design Grafic al KABK(Academia Regală de Artă, Haga). În mare parte este vorba de software creat de el, soft al căuri cod îl poți găsi aici.

De acum încolo, dacă vrei să vezi un film de acțiune trebuie numai să rulezi aplicația creată de el și gata, ai o idee din timp. Problema este că trebuie să mai înveți ceva programare pentru asta 😀 Vezi demonstrația mai jos. Via [Tech Art on Vimeo].

cinemetrics from fb on Vimeo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.