Categorii
Tehnologie

Recompose – manipularea suprafețelor doar prin gesturi

MIT face o mulțime de lucruri pentru care merită să fie lăudați. Acolo CHIAR se face cercetare. De acolo vezi rezultate. De curând MIT Media Lab a prezentat lumii Recompose, o suprafață formată din mai multe părți ce pot fi manipulate doar cu gesturile utilizatorului.

Așa cum vei vedea în filmul de mai jos masa este formată din suprafețe mici ce pot fi coborâte sau ridicate, în funcție de gesturile făcute, fără a se pune mâna pe ele. Mi se pare mie sau de când au ajuns în rândul maselor jocuri în genul Xbox 360 și Wii au început cu toții să umble după sisteme care fac orice la comanda noastră (prin gesturi, zic)?

Există și o latură de care unii nu țin cont: cercetările pot fi oprite dacă se observă că nu există interes general pentru o anumită invenție. Deși nu există un rol practic stabilit pentru Recompose, totuși ideea mi se pare interesantă. Imaginează-ți: cum ar fi ca masa ta să fie formată din mii de punctulețe pe care să le manipulezi cum vrei tu?

Eu zic că, dacă se depune ceva efort, primul loc unde ar putea fi folosite ar fi filmele, arhitectura și arta. Abia aștept. Sistemul are la bază o masă de tip Relief (demo aici– minunat), creată de către Daniel Leithinger. Via [Gizmodo].

Recompose from Matthew Blackshaw on Vimeo.

4 răspunsuri la “Recompose – manipularea suprafețelor doar prin gesturi”

wow,ce super arata cum manipuleaza chestiile alea cu mainile fara sa le atinga,e foarte interesant proiectul acesta;) ,eu sper sa se dezvolte..sunt foarte curios ce va iesi.

Vor iesi lucruri chiar faine cum ar fi , remodelarea pe loc a unei cladiri 😀

E folosit pe modelul Relief, acre iti creeaza un relief variabil. E utilizat deja un model mai rudimentar, dar functional. E o nisa pe care trebuie sa se mearga!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.