Categorii
Online

Listă de site-uri cu documentare gratuite de pe internet [educatie]

Am de ceva timp blogul Profei de Info în Reader și nu îmi pare rău. Pentru că mă interesează să aflu lucruri noi și să învăț cât mai repede și cât mai ușor este clar că nu puteam să nu pomenesc lista de website-uri amintită de ea.

Pe scurt, cei de la Educational Technology and Mobile Learning au făcut un articol în care au notat nu mai puțin de 13 site-uri pline de documentare. Asta da treabă. Știi cât este de greu să dai de resurse gratuite pentru diferite proiecte sau măcar de un film informativ care să nu coste? E drept că se pot găsi, dar dacă le ai pe toate la un loc cu atât e mai mare bucuria, nu?

O mică lecție legată de software liber (nu free) și sotware open-source.

Se vorbește și de cele 4 libertăți legate de software:

  1. libertatea de a te folosi de program cum vrei tu;
  2. libertatea de a studia codul sursă și de a-l modifica după placul tău;
  3. libertatea de a copia și distribui programul;
  4. libertatea de a creea și de a distribui versiuni modificate.

Cele patru libertăți au fost pomenite pentru prima dată în 1984 de către Richard Stallman fondatorul Free Software Movement și inițiatorul GNU Project. Știai că la începuturile existenței programelor acestea erau gratuite și oricine putea sa facă ce vrea cu ele? Programatorii primeau bani numai pentru crearea lor, nu și pentru programele în sine. Apoi a venit MicroSoft.

Te invit să descoperi zeci de documentare foarte interesante despre istorie, geografie, tehnologie, știință, media, politică și toate cele pe site-ul Educational Technology and Mobile Learning. Dacă vrei să înveți ceva nou, acum chiar nu ai nici o scuză. Lasă telenovelele și urmărește ceva cu adevărat util.

4 răspunsuri la “Listă de site-uri cu documentare gratuite de pe internet [educatie]”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.