Categorii
Online

Internetule, La mulți ani și să fii liber în continuare

Câți știu că azi internetul împlinește 20 de ani? Nici eu nu știam sigur dacă nu citeam la TechCrunch vestea. Da, în 20 de ani această tehnologie a evoluat foarte mult și a schimbat foarte multe vieți. În ceea ce mă privește, ultimul an l-am petrecut pe internet așa cum trebuie și am avut o mulțime de lucruri de câștigat: de la bani și lucruri noi învățate aproape în fiecare zi, la participarea în cadrul unor evenimente și până la cunoașterea unor oameni deosebiți.

Și acesta a fost doar un an din viață. Cum sunt 20 de ani folosiți cu cap? Fac cât o epocă întreagă. Internetul încă este liber în multe locuri și trebuie și noi să fim printre cei ce apreciază utilitatea lui. Zău de nu e o zi de bucurie azi!

E important de știut că pe 6 august 1991 Tim Bernes Lee a publicat prima pagină de internet în cel mai simplu limbaj HTML. Dacă vrei să vezi cum arăta prima pagină te invit să dai clic aici. Așa-i că era total diferit de ceea ce este acum?

Azi avem site-uri dinamice, jocuri online, e-commerce, platforme de e-learning, YouTube, documentqre online, cărți digitale online. O mulțime de servicii extraordinar de complexe față de prima pagină ne fac viața mai simplă și mai frumoasă.

Mulțumesc pentru că există internet. Deși nu cred că va apuca să citească mailul meu i-am trimis o scrisoare de mulțumire inventatorului internetului folosind adresa de aici.

La mulți ani tuturor online-rilor!

Sursa imagine.

13 răspunsuri la “Internetule, La mulți ani și să fii liber în continuare”

Subscriu si eu cu urarea „La mulți ani tuturor online-rilor!”, iar despre prima pagina de internet pot spune ca nu e asa rea :). Am vazut siteuri de actualitate si mai rele :)! Glumesc … dar in fiecare gluma exista cate un sambure de adevar ;)!

Trebuie sa vezi site-uri de rpezentare de porumbei de prin SUA si ai sa te lecuiesti :)))

Sa traiasca! Cat de liber va fi in continuare, vom vedea. Parerea mea e ca, in anumite privinte, e totusi cam prea liber.

Internetul a implinit frumoasa varsta de 20 de ani ! « Gossip 4 Allspune:

[…] Tu ai stiut ca ieri 06.08.2011 internetl a implinit frumoasa varsta de 20 de ani ? Ei bine eu nu , daca nu citeam aici. […]

cea mai simpla pagina web de pe internet are 73 de linii de cod , atunci nu vreu sa ma uit la blogul meu sa vad codul sursa… ( PS: nai un link in romana unde povesteste exact cum s-a nascut internetul , cum i-a venit ideea , sau macar un documnetar in engleza )

aaaa! uite , blogul meu wordpress cu un singur articol si 2 pagini are 731 de linii de cod ( ce chestii 73 – 731 )

Au trecut totusi 20 de ani de la prima pagina web. Este vorba de 20 de la scrierea primei apgini web, nu neaparat a internetului ca si infrasttructura. trebuie facuta diferenta 😀

Nici eu n stiam ca geografia e as ade minca. Salutari catre Oradea 🙂

Eu nu consider ca e prea liber, ci ca e asa cum trebuie. Va trebui sa stim sa ne educam copiii, sa-i invatam libertatea si pericolele, nu sa cenzuram internetul… parerea mea de neparinte.

[…] unde era sa stiu daca nu de la prietenul brasovean Manuel Cheta ca INTERNETUL IMPLINESTE 20 DE ANI. Dupa ce am citit articolul mi-am dat seama cat de MULT a evoluat internetul de la aparitia primei […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.