Categorii
Tehnologie

Tools of the week #3 – VOIPBuster, Dex Online search și Social Intelligence

Și iată-ne la o nouă „ediție” a selecției de articole ce țin de lucruri practice care ne pot ajuta în preumblarea pe internet. În fiecare săptămână dau de ceva nou și am ocazia de a da mai departe știrea. Stay tuned.

VOIP Buster – apeluri PC către telefoane fixe și mobile

VOIP se referă la folosirea internetului pentru a comunica între cineva care este la calculator și altcineva care are un telefon. Skype este cel mai renumit sistem VOIP, care mai are și mesagerie instant și apeluri video PC2PC.

Ascultând una dintre noile emisiuni ale lui Leo Laporte s-a pomenit la un moment dat VOIP Buster și am zis să îl încerc. Este asemănător Skype, dar mai ieftin când vine vorba de apeluri către telefoane. Îmi place că are gratuit cu liniile fixe din Australia, Austria, Belgia, Spania, Canada, Cipru, Franta, Ungaria și încă o serie de țări trecute aici.

Ca și nou înscris primești un numărl limitat de zile în care poți da apeluri gratuite, dar dacă dai 10 euro poți fi sigur că 120 de zile ești liber la dat telefon pe fix. Pe mobil totuși costă cam 21 de cenți cu Spania. Probat de mine :D. La Skype am văzut că cer 10 euro pe lună, pentru fix și mobil, 60 de minute pe lună. Mai ieftini pentru mobil, dar nu chiar gratuiți pentru fix.

Ca să folosești VOIP Buster trebuie să descarci aplicația lor și să îți faci un cont. Plata se face simplu cu Paypal. Programul este foarte simplu de folosit: treci noile contacte cu numerele lor de telefon și ești gata de apeluri.

Dex Online search – extensie Chrome creată de Ovidiu Teodor Fotache

Pe la începutul săptămânii trecute Ovidiu Fotache a publicat un status care, minune mare, a ajuns și la mine. Era vorba de extensia aceasta pentru Chrome care îți permite să afli repede ce însemnaă cuvântul acela ciudat pe care tocmai l-ai citit.

Pentru acesta nu trebuie decât să selectezi cuvântul și apoi să dai clic dreapta și să alegi din meniu Dex Online Search. Te va duce imediat la pagina DEX și vei ști într-o secundă despre ce este vorba. Nice, clean and swift. Îmi place și am instalat de atunci extensia. Merge ca pe roate :D.

Felicitări lui Ovidiu Fotache (blogul lui ) pentru un lucru util și accesibil.

Social Intelligence – ești suma tuturor urmelor lăsate de tine în online

Social Intelligence este activitatea de strângere de informații disponibile public și agregarea lor într-o formă ușor de înțeles. Dacă ai pus vreodată ceva online să știi că se va găsi. De la note de la școală, la numere de telefon, la adresa de acasă. Dap, la un moment dat am putut afla toate aceste detalii petrecând oarece ore pe internet.

Băieții de la Gizomodo au făcut o listă cu o parte bună dintre site-urile care se ocupă de așa ceva. Bineînțeles că acele site-uri (care îți oferă informații despre orice vrei, pentru prețul corect) se ocupă cel mai mult de strângerea de date din SUA, dar nu e departe ziua în care așa ceva va fi la ordinea zilei peste tot în lume.

Din lista prezentată de ei vreau să pomenesc de Spokeo. Am introdus adresa ema de mail și apoi un username pe care îl mai folosesc. Deși e serviciu plătit, ei îți prezintă o parte din ceea ce descoperă. Concluzia: în nici câteva secunde oricine poate ajunge la profilul meu de Facebook, via contul de Digg sau StumbleUpon.

Așadar, te invit să te joci cu lista de site-uri care se ocupă cu Social Intelligence și să îmi zici părerea ta. Așa-i că anonimicitatea este cam greu de obținut? Sau de menținut? Dacă vrei să nu mai ai informațiile trecute pe site-urile lor trebuie să treci prin dificila procedură de solicitare a ștergerii datelor. Muuultă muncă, asta e sigur!

Urmărește tagul Tool of the week pentru a fi la curent cu cele mai noi tool-uri de care aflu pe internet. Voi publica la finalul fiecărei săptămâni un articol pe această temă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.