Categorii
Tehnologie

Markus Fischer, de la Festo, ne prezintă SmartBird – pasărea artificială

Icarus a nimerit într-o epocă greșită. Nici aripa lui frumos șlefuită și nici ceara cu care a prins aripile nu l-au ajutat să zboare așa cum ar fi vrut. Azi, mitul este deja realitate. Nu zic de zbor, ci de crearea unui mecanism care zboară asemeni unei păsări.

Fă cunoștință cu SmartBird, pasărea articifială de la Festo. Leonardo da Vinci cred că se răsucește de bucurie în mormânt. Cei de la Festo au reușit să descifreze modul în care păsările zboară și au creat un aparat mic, ușor (470 de grame), aerodinamic, care poate fi comandat pe calea undelor.

Deși nu se întrevăd prea multe utilizări practice ale noului aparat este în mod sigur un triumf (sună a propagandă comunistă, nu? :D) al tehnicii. Un lucru de care mă bucur foarte mult. Se pare că nu tehnica ne împiedica să inventăm așa ceva, ci tocmai modul de lucru și de a gândi. Și da, inventatorii sunt germani!

Markus Fischer, șeful cercetărilor Bionic Learning Network a Festo, a făcut prezentarea prototipului într-una dintre cele mai noi întâlniri ale TED. A făcut chiar și un test în fața tuturor. Ca să vezi ce lucruri interesante a mai făcut Festo te invit să urmărești filmul de aici.

Bonus, making of SmartBird. Un exemplu de așa DA. Clic pe imagine să ajungi la filmul de prezentare.

4 răspunsuri la “Markus Fischer, de la Festo, ne prezintă SmartBird – pasărea artificială”

Cei de la Boston Dynamics au inventat un fel de robot cu patru picioare acre cara echipamentul militarilor. Plus ca merge si pe tener inclinat. Bionica e tare 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.