Categorii
Tehnologie

Circuite epidermale – tatuaje cu adevărat utile

Scriam aici despre tatuajele AR, ca fiind cel mai modern tip de tatuaje. Deja sunt învechite. Smart skin, sau circuitul epidermal, este noua găselniță a cercetătorilor de la Universitatea din Illinois, SUA.

Circuitele sunt, de fapt, senzori la scară foarte mică ce pot fi lipiți pe piele. Fiind foarte subțite, smart skin se prinde de piele cu ajutorul unei folii de plastic foarte subțire și solubilă în apă. Așadar, punând puțină apă peste folie poți lipi acele circuite de piele. Iată un tatuaj cu adevărat util.

Un asemenea tatuaj, care este o metodă neinvazivă de a obține informații despre corpul tău, poate fi folosit inclusiv pentru plăți. Eh, că sună a 666 și alte chestii îngenul? 🙂 Circuitele epidermale au primit un mare salut în SUA tocmai pentru că pot inclusiv să transmită semnale radio către aparatele medicale. Și uite cum cipurile „infame”, care s-ar fi pus la mâini sau frunte, pot fi simplu înlocuite cu smart skin.

Ei, un așa tatuaj chiar merită făcut. Nu tu acte, carduri sau altele în genul. Circuitele rămân prinse de corp pentru 24 de ore și sunt încă în faza de teste, desigur. Acum merg cu gândul la femeile care au tatuaj acum și îmbătrăni (doh). Nu va mai fi rușine pe ele că au tatuaj pentru că vor putea zice că e… în scopuri medicale 😀

Vezi bijuteria mai jos. Via [PopSci].

3 răspunsuri la “Circuite epidermale – tatuaje cu adevărat utile”

[…] pe aceeasi tema la Manuel. Related Posts:Un laborator cît un timbru poștalJoggingul- “sport si sanatate”?Ce […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.