Categorii
Tehnologie

Să descoperim Universul

Pe când unii descoperă România eu te invit să descoperi Universul, sau cel puțin să înveți câteva lucruri interesante legate de vecinii noștri, asteroizii.

Ei bine, citind una dintre știrile cele mai noi știri de la Discovery Channel am dat de filmul de mai jos care explică diferența dintre asteroizi, meteori și meteoriți.

Asteroizii sunt acele bucăți imense de piatră care gravitează aiurea prin Sistemul Solar. Ocazional unii asteoizi, ajung în atmosfera noastră și, dacă sunt prea mici, ard în aer. Aceia se numesc meteori. Dacă un asemenea asteroid nimerește pe pământ, atunci se numește meteorit.

De unde știm ce și cum se petrece? Cum aflăm noi câți asteroizi sunt și de unde vin? Am făcut un material anul trecut legat de modul în care statele pot urmări asemenea lucruri. În articolul Transformers 2 – Tehnologii din viitor, partea 3 vei citi la secțiunea Metode că există 13 000 de sateliți în jurul planetei noastre. Da, sunt mulți și fiecare își face treaba 😀

Urmărește un film interesant despre asteroizii pe care i-am pomenit. Ca să vezi o serie de câteva filmulețe în genul intră neapărat aici. Dacă ai învățat ce zice în aceste filmulețe atunci intri în grupul celor 5% care știu să facă diferența între o stea căzătoare și o cometă. Enjoy!

3 răspunsuri la “Să descoperim Universul”

[…] Manuel, tu ce ai face fără internet? Etichete: dependenta internet , Internet {lang: 'ro'} Tweet […]

Gesticularea este o exprimare normala a unui om care vrea sa induca sentimentul celor zise in cel ce ii urmareste discursul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.