Categorii
Tehnologie

Google Robocar – automobilul autonom în acțiune [video]

Iată viitorul. Și viitorul este aici. Se pare că Google face o sumedenie de lucruri bune iar Google Robocar este unul dintre ele.

Demonstrația din filmele de mai jos spune de la sine cât de avansată este tehnologia în cazul automobilelor autonome. Și normal că este așa de vreme ce există și UAV-uri (avioane fără pilot) complet autonome, cum este Global Hawk (am învățat despre el pentru licență).

Automobilele Google au două calculatoare în portbagaj. Ele sunt creierul a tot ceea ce poate face Robocar-ul. Mașina mai are trei senzori în bara din față, unul în spate, un GPS, un aparat de detectare a distanțelor cu ajutorul luminii (LIDAR) și o cameră montată pe una dintre oglinzile retrovizoare.

Secretul este, în toată afacerea asta, software-ul. Modul în care au reușit cei de la Google să facă automobilul să înțeleagă ce are de făcut. După cum vei vedea și tu, mașinile automone pot face tot felul de manevre fără să devieze de la traseu.

Și când mă gândesc că competiția DARPA a fost cea care a dat naștere unor asemenea mașini nu pot spune decât că cercetările militare ajung să aibă un efect extraordinar asupra maselor (în afară de bombe și mașini de război). Enjoy the races! Via [Geeksaresexy].

11 răspunsuri la “Google Robocar – automobilul autonom în acțiune [video]”

am vazut pe discovery competitia… google a investit zeci de milioane parca in acest proiect!

e putin pe langa avantajele pe care le va avea. Gandeste-te ca isi va face fabrica de masini autonome. Ar fi printre primii care face asta 😀

Da Doamne sa te auda cineva 😀 Ar fi o chestie faina. Facem cumva o Causes pentru asta ? :)))

tare.. initial, dupa ce am vazut doar primu video voiam sa te intreb de unde stii tu ca nu tine volanul ala din masina:D apoi cand dadeam scroll spre formul de commenturi, am vazut ca mai este si video-ul 2…. f tare, ce sa zic… conduce mai bine ca mine :))

Nici nu ar fi greu. Sigur ai voie sa bei cafea cand dai de permis 😀

Viitorul pare mai sigur. Dar la un sistem socio-economic de ce nu se gandeste nimeni? Ar putea fi atatea beneficii ale tehnologiei (siguranta, mortalitate mai redusa, eficienta, productivitate, consum al resurselor mai mic etc etc), dar care nu sunt aplicate azi din cauza sistemului… In Proiectul Venus am vazut prima data masini inteligente, vorbea Jacques Fresco ca in societatea viitorului e mult mai simplu sa pui niste senzori pe masini care sa te tina la distanta de celelalte (pt a evita accidentele) decat sa dai legi pentru asta, e mai eficient sa pui un sistem pe masina care sa simta zig-zagurile produse de soferul baut si sa opreasca masina automat, decat sa dai legi si amenzi, zicea ca e mai eficient sa pui senzori sa nu depasesti viteza, decat sa dai amenzi ca turbatul. Si iata ca tu imi arati ca e mai usor sa lasi masina sa se conduca singura :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.