Categorii
Cultura

Self Service Linux – troubleshoot Linux

Ce bine că sunt un mic stalker și sunt cu ochii pe Reader să văd ce mai zice Marius. De curând a scris un articol despre un întreg manual despre Linux. Mină de aur, nu alta.

De fapt, manualul se numește Self-Service Linux: Mastering the Art of Problem Determination și a fost scris de către Mark Wilding și Dan Behman. Se vede clar determinarea în cele 400 de pagini ale manualului care ne învață despre rezolvarea problemelor în Linux. Manualul a fost publicat sub egida PRENTICE HALL Professional Technical Reference, publisher de lucrări tehnice din domeniul calculatoarelor.

Sunt sigur că pasionații Linux vor dori să aibă acest manual. Clic pe imagine pentru download.

Marius mulțumea celor de la Ubuntugeek.com și am avut curiozitatea să intru pe site. Pe loc ochii mi-au sărit la A Complete Beginner’s Manual for Ubuntu 10.10 (Maverick Meerkat). Este un alt manual despre Linux, dar care ne învață de versiunea Ubuntu 10.10.

Ca să iei acest manual va trebui să dai clic aici, clic apoi pe buntonul Request, completezi un formular și, voilá, ai un nou manual în căsuța de mail.

Așadar, când vreau să învăț ceva despre Linux știu unde trebuie să vin: pe blogul meu să dau de linkuri, dacă uit cumva unde sunt pdf-urile 😀 Happy reading!

2 răspunsuri la “Self Service Linux – troubleshoot Linux”

Salut Manuel,

Azi am dat de blogul tău prin Șerban Stănescu de pe un post pe FB. Am dat o tură prin „parcarea” ta și am găsit lucruri interesante. În special, mă ajută foarte mult cartea Self-Service Linux, deoarece folosesc mult Linux (Debian în principiu) și câteodată mai trebuie să fac și debugging. Nu am citito încă dar din cuprins îmi dau seama că este o unealtă bună în cutia de scule a unui admin de sistem.

O altă carte bună pentru asta este „Essential System Administrator” de Æleen Frisch. E mai mare decât o biblie dar conține o gramadă de informații de valoare.

Multumesc e recomanare. O sa vad cum reusesc sa invat cate ceva de Linux. Acum stiu numai cateva comenzi 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.