Așa cum am mai zis Open Culture este o resursă pe care o verific zilnic. Și nu îmi pare rău. Informațiile de acolo sunt la cald și au legătură cu cultura în general.
În ultimii doi ani satelitul Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) a făcut o sumedenie de studii care îi vor ajuta pe viitorii călători ai spațiului să se folosească mai bine de Luna noastră dragă. Nu știu dacă ne dăm seama, dar faptul că am reușit să trimitem oameni pe Lună este un lucru extraordinar. Și totuși ni se pare că ni se cuvine să zicem că totul ne aparține.
Din fotografiile făcute de la fața locului s-a făcut un film foarte interesant pe care îl poți vedea mai jos. Admiră Luna așa cum nu ai mai văzut-o. Via [OpenCulture]
Nu ai scăpat. Acum este vremea să vezi și niște poze panoramice fenomenale tot de pe Lună. Clic pe imaginea de mai jos să le poți vedea. Via [Geeksaresexy].
În cât timp cerzi că vom merge liber pe Lună? Eu zic 50 de ani. Sper că mai repede 😀
6 răspunsuri la “Luna, cum nu ai mai văzut-o [video]”
Se pare că Luna va fi următoarea noastră casă! Partea mai putin plăcută? Nu vom incăpea nici jumătate!
Eh, e loc pentru toti. Nu suntem asa de multi si nu vom merge cu totii acolo 😀
Se zice ca realistii sunt cei care se-ntreaba in cat timp vor ajunge acolo, in timp ce visatorii sunt cei care au ajuns deja – cu gandul!
Eu te-as fi inscris la visatori, Manuel. In ciuda tehnologiei impresionante desfasurate aici… 😉
Si una si alta. Sunt de amandoua, un hibrid 😀
Cand vor navali oamenii de stiinta pe Luna (cei din afara domeniului tehnologiei spatiale), va fi un progres pentru stiinta. Imi vine in cap un exemplu. Se poate observa conservarea perfecta a formelor de relief, mai ales a craterelor de impact meteoric, conservare datorata absentei aerului, apei, vegetatiei etc. Pai cand or navali geologii acolo, vor avea in fata un crater perfect conservat de milioane de ani, il vor putea cerceta, vor intelege cum se manifesta exact impactul, (pt ca pe Pamant le este imposibil sa faca astfel de cercetari deoarece craterul se modifica din primele momente dupa impact). Ar fi scoase la iveala adevarurile din istoria geologica a Pamantului (cum ar fi si disparitia dinozaurilor). Zic si eu…
CRed ca ceea ce ar experimenta cei ca tien, care se ocupa de geografie asa cum trebuie, i se zice geoporn :))) Acolo chiar ca ar avea ocazia sa obtina rezultate mult mai exacte decat la noi. Tu ai zis-o mai bine:D