Categorii
Online

S-a dus Google Street View

Direct pe apele Amazonului! Exact. Google Street View a început fotografierea fluviului și se pare că va ajunge inclusiv la localitățile din zona malului Amazonului. Totuși, încă nu vom putea face tururi virtuale pe acolo pentru că proiectul este în desfășurare.

Până atunci, citind articolul publicat pe blogul oficial al Google am dat de alte două lucruri interesante care merită folosite: Pietrele de la Stonehenge și pistele de ski de la Whistler Blackcomb. După cum bine vezi, Google Street View nu mai este demult „street”, ci se poate numi mai bine Google All-View 😀

Pentru a obține fotografii în locurile greu accesibile ei s-au folosit de Street View Trike, o tricicletă care are camerele montate pe ea. Mai jos vei vedea un film de prezentare:

Este interesant de știut că ei folosesc și alte aparate care să îi ajute la fotografiere. Pe lângă celebrele RoboCar și Street View Trike ei se folosesc și de Street View Snowmobile (pentru pârtii de ski) sau Street View Trolley (pentru interioarele clădirilor). Mai multe informații găsești aici.

Așa cum am mai zis și cu alte ocazii eu sunt fan Google tocmai pentru mulțimea de servicii gratuite pe care le oferă. Consider că ce au făcut ei a ajutat foarte mulți oameni și va ajuta în continuare. +1 pentru Google.

M-am întrebat în repetate rânduri cum reușesc ei să facă tururile virtuale din acele poze. Răspunsul l-am găsit aici. Presupun că ai observat că pozele sunt făcute în momente optime. Ei au luat în calcul inclusiv anotimpul când au pornit al vânătoarea de poze.

Ca să alinieze imaginile cu poziția din Google Maps ei folosesc, desigur GPS, dar și alte aparate. Curios cum de le iese așa de bine treaba. Pot crea hărțile 3D cu ajutorul unor lasere care calculează distanțele și, în felul acesta, îți pot arăta exact poza de care ai nevoie.

Hai și tu la o tură pe pârtia de ski de la Whistler Blackcomb. Cum să nu admiri Google pentru ceea ce face? Via [Engadget].

View Larger Map

4 răspunsuri la “S-a dus Google Street View”

Foarte tare si cum zici si tu merita toata admiratia!!!
Pe Amazon o sa descopere probabil lucruri care nu le-a vazut nimeni…cum este si cu Google Maps…

PS: cand apare notificarea cu articole recomandate, trebuie sa o inchizi ca sa poti sa dai click pe un link din articol iar daca esti pe prima pagina trebuie sa o inchizi ca sa intrii in articol. Poate o fi doar de la Mozilla al meu…

Nu, e de la fereastra modala. Caut un plugin mai bun care sa faca acelasi lucru. Crad ca stiu cu cine voi vorbi 😀

mi se pare foarte ok!… banuiesc ca nu l-au pus pe Lance Armstrong sa dea la pedale, ca i-ar fi costat ceva 🙂

:)) Nu cred ca s-au agitat prea tare cu tricileta. Ceva kilometri acolo 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.