Categorii
Tehnologie

Ikea Robotics- arhitectura dinamică la lucru

Când a fost ultima oară când ai văzut mobilă care se mișcă prin casă? Așa-i, niciodată mobila nu s-a mișcat prin casă fără a fi demonizată. Însă, de data aceasta Adam Tyler Lassy a pregătit un concept interesant numit Ikea Robotics.

Conceptul lui ține de arhitectura dinamică, o arhitectură în care obiectele (mobila, de exemplu) își cunosc locul și știu să interacționeze cu mediul schimbător din preajma oamenilor. Cu alte cuvinte, când a fost ultima oară când te-ai lovit în colțul de la masă? Ei bine, cu mobila robotizată gândită de Adam Lassy nu vei mai avea o asemenea problemă.

Proiectul lui are al bază folosirea de roboți încorporați în mobila de zi cu zi. Dat fiind că este absolvent al unei facultăți de știința calculatoarelor, când s-a înscris la școala de arhitectură, el a preferat să creeze ceva dinamic. A folosit senzori și camere prinse de tavan pentru a oferi mobilei robotizate informațiile necesare.

El zice că, fiind un copil al anilor ’80, și-a dorit să prindă ziua în care va fi înconjurat de servitori electromecanici. Se pare că nu a așteptat să vină viitorul la el și și l-a creat cu mâna lui. Ideea lui nu este tocmai nouă, dar e pentru prima oară când văd un proiect numai bun de pus în practică.

Acesta nu este singului lui proiect. Pe site-ul lui găsești destule alte proiecte interesante. Acum să admirăm tehnologia aplicață în arhitectura dinamică. Sweet! Via [Creative Technology].

Ikea Robotics – „marketing” video from adam lassy on Vimeo.

4 răspunsuri la “Ikea Robotics- arhitectura dinamică la lucru”

DEsi nu tocmai imporsibil sa faci aia :)) Imi place sa am in viitor o asemeena masa in casa!

Din pacate nu e asa. El a ales Ikea pentru ca ii place designul atemporal. Nu are nimic de-a face cu Ikea si nu e de la ei ideea si aplicarea. Putea folosi orice alata mobila, dar a ales-o pe asta 😀 Atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.