Categorii
Tehnologie

Tools of the week #5 – Prey, Vistalizator, FindMeOnPlus și altele

Un lucru care ar trebui știut despre Tools of the Week este faptul că, în felul acesta, țin o colecție de linkuri către resursele cele mai interesante de care dau pe net. Le am și în bookmark, dar este bine să știu unde am de mers când vreau să dau de un utilitar.

Odată cu dezvoltarea acestei categorii voi avea deja strânse zeci până la sute de linkuri foarte utile, mie în primul rând, și apoi cititorilor mei. Poți considera seria aceasta ca un fel de „linkurile săptămânii” 😀

Prey – internetul are grijă de calculatorul tău

Prey este un program pe care îl instalezi pe laptop și care monitorizează activitatea pe el. Este un intrument anti-furt (gratuit) pentru că, odată intrat în panoul de control online și bifat laptopul ca furat, vei primi rapoarte care îți vor arăta poza cu hoțul, poziționarea GPS, ce rețele wireless sunt în zonă și ce procese rulau în acel timp.

Secretul în această activitate este ca laptopul să fie conectat cândva la internet. L-am instalat deja și am verificat rapoartele. Cu puțin noroc poți primi screenshot-uri cu poza lui în clar sau cu profilul de Facebook, dacă intră pe el. Prey nu este listat în Task Manager și nici în Add/Remove programs așa că oamenii nu vor ști că îl ai instalat.

Poate fi folosit și pentru alte dispozitive mobile iar varianta Pro are mult mai multe opțiuni. Vezi filmul de mai jos! Via [Mashable].

Prey Project introduction from Carlos Yaconi on Vimeo.

Vistalizator – Windows language pack la un clic distanță

Căutând pentru Cipri (frate-miu) un language pack în altă limbă am reușit să dau de Vistalizator, un program care te ajută să instalezi ușor pachetle de limbi în sistemul tău. După ce descarci programul trebuie să indici calea către pachetul de limbă și, în scurt timp, ai rezolvat problema.

Situația este că mulți vin de dincolo cu laptopuri ce au sisteme în italiană sau germană și vor să fie măcar în engleză, dacă nu chiar în română. Vistalizator este ceea ce caută ei. Acum mai ai nevoie de acele language pack. Ele pot fi găsite aici.

Un ghid pas cu pas despre cum se face modificarea de limbă cu Vistalizator îl găsești pe IntoWindows.com. Acest prorgam este valabil numai pentru Vista și Windows 7.

FindMeOnPlus- statistici Google+ la îndemâna oricui

FindMeOnPlus este un site foarte util din care poți vedea clasificările membrilor rețelei G+ în funcție de multe criterii, pornind de la țara în care locuiesc și ajungând până la sexul celor de acolo.

De exemplu, în România sunt de trei ori mai mulți bărbați pe Google+ decât femei. Sau numai cinci oameni care au terminat o Universitate Americană. Dacă vrei să găsești persoane interesante din domeniul tău, atunci acest site trebuie să fie punctul de plecare. Nu se știe niciodată când trimiți un mesaj relevant unei persoane influente și ai creat o conexiune. Grijă la spam totuși. Deși poți trimite mesaje către ei și îi poți tăgui fă acest lucru în mod responsabil.

Te poți înscrie și tu în lista celor de la FindMeOnPlus dând clic pe butonul de sus Add me to Directory.

What’s my DNS – propagarea DNS pentru toți

What My DNS este un site unde poți vedea dacă propagarea DNS s-a făcut în toată lumea. Dacă îți muți site-ul de la un provider de hosting la altul va trebui să schimbi și nameserverele pentru a indica locația servelor. Propagarea DNS nu este altceva decât operația prin care noile nameservere (NS) sunt actualizate în tot internetul.

Site-ul în discuție are o hartă pe care poți vedea dacă o anumită zonă are noile date despre locația site-ului tău. Dacă este marcat cu X roșu pe hartă, atunci cei din zona respectivă nu vor fi direcționați către noile servere pe care se află site-ul tău, ci vor fi trimiși către vechea locație. În anumite cazuri propagarea DNS poate dura și între 24 – 72 ore.

Bonus: 64 de lucruri pe care ar trebui să le știe un geek

Am mai scris sumar despre cultura geek și cum ea începe să prindă și la noi. Da, băieții pasionați de calculatoare, jocuri video și programare au o denumire și cultură proprie. Sunt de apreciat. Ei văd viața din codul, de altfel, inert pentru toți ceilalți. Sunt și eu un mic geek în devenire 😀

Așadar 64 de lucruri pe care ar trebui să le știe un geek nu este altceva decât un cuprins al lcururilor pe care ar trebui să le știe un geek.

De la acronime adesea folosite (grijă, USB nu vine de la Uniunea Socială-Bolșevică sau Unii Sunt Boi), la identificarea keyloggere-lor, la scurtături de tastatură și configurarea unui calculator. Este o resursă extraordinar de utilă pentru toți. Nu putem avea pretenția să ne numim iubitori de calculatoare dacă nu stăpânim o parte bună din cele scrise acolo.

Mulțimea de linkuri te vor ajuta să îți construiești o bază solidă care te va scoate din lumea ignoranței și te va aduce mai aproape de oamenii care își pot da cu părerea despre PC-uri la nevoie. Așadar, hop pe site și pune-l la bookmarks. Nu poți citit totul odată, asta e sigur.

Gata și ediția aceasta a Tools of the week. Să vedem ce mai găsim pe săptămâna viitoare.

Urmărește tagul Tool of the week pentru a fi la curent cu cele mai noi tool-uri de care aflu pe internet. Voi publica la finalul fiecărei săptămâni un articol pe această temă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.