Categorii
Tehnologie

Inkling de la Wacom – pixul care creează schițe digitale [video]

Se pare că noua invenție de la Wacom a făcut deja furori prin SUA, de vreme ce au început să curgă laudele la adresa Inkling, un pix simpatic care îți creează schițe digitale în timp ce faci tu desenele pe hârtie.

Pe cât de simplă ți s-ar părea ideea încă nu am auzit de oameni care să facă asta. Știu, pe tablete poți face schițe sau poți folosi crerioane speciale. Totuși, nimic nu se compară cu mâna artistului care face minuni pe hârtie.

Curiozitatea în această treabă este că imaginile digitale create pot fi editate relativ ușor. Una este să faci o poză unei schițe și apoi să o editezi și alta este să poți modifica fiecare linie creată pe hârtie.

Cum funcționează pixul magic? Vei avea mereu aproape un receptor care primește date de la pix prin ultrasunete sau infraroșu. În timp ce scrii se trimit și datele legate de presiunea (pe 1024 de nivele de sensibilitate!) la care este supus vârful pixului. Poți memora în acel dispozitiv câteva sute de schițe. După ce termini de făcut o schiță apeși pe butonul mare și poți începe un nou desen.

Pixul se încarcă prin USB în mai puțin de trei ore, la fel și receptorul. Primești și cerneală în pachetul care costă 199 de dolari. Zic că este un preț acceptabil pentru un artist sau designer, mai ales că poate edita în voie schițele astfel create. Din receptor se copiază lejer, prin USB, în PC totul. În maxim două săptămâni îți poți comanda propriul Inkling. Detalii tehnice aici.

Cu puțin noroc și la distanță de câteva zeci de mii de pixuri comandate îmi voi permite și eu un Inkling la 10 dolari, în 3 ani de zile. Am calculat bine sau trebuie să mai strâng bani? Via [Endgadged].

4 răspunsuri la “Inkling de la Wacom – pixul care creează schițe digitale [video]”

Mersi fain. Ieri am vazut ca se scria despre el si am vrut neaparat sa scriu. Totusi, mersi fain de mail 😀

E bun de folosit oiunde, nu numai acolo. E o intreaga isterie peste tot in jurul pixului astuia :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.