Categorii
Tehnologie

L’Artisan Electronique – tehnologia și olăritul modern

L’Artisan Electronique este o instalație care folosește o roată de olărit virtuală și printarea 3D pentru a aduce olăritul în mileniul III. Ea a fost prezentată la expoziția Design by Performance, martie-mai 2010, organizată de Z33 Art Centre, din Belgia.

După cum vei vedea în filmul de mai jos, modelarea se face prin manipularea modelului virtual cu ajutorul unor senzori de mișcare și de poziție. Acolo unde laserul întâlnește mâna olarului modern forma virtuală se modifică corespunzător. Și uite cum olarii din ziua de azi nici nu vor mai trebui să se murdărească cu lut. Cred că acesta era și bucuria lor: să simtă cum ia formă materialul în mâna lor.

După definitivarea modelului virtual imprimanta 3D REPRAP intră în joc și creează obiectul strat cu strat. Conceptul a fost pus la punct de Unfold în colaborare cu Tim Knapen, Unfold fiind o companie creată în 2002 de Claire Warnier și Dries Verbruggen.

Pentru urmărirea mâinii se folosesc softurile open-source openFramworks și OpenCV de care nu știam că există. Până azi. Gata, cine se oferă să facă o vază pentru ai săi? Via [Creative Technology].

l’Artisan Electronique, complete from Unfold on Vimeo.

4 răspunsuri la “L’Artisan Electronique – tehnologia și olăritul modern”

foarte tare… totusi, ar fi fost mai fain daca o faceau din „bucatele” mai mici, sa o poti modela mai frumos, dar oricum, astea-s detalii. Ideea e tare, ca de modificat s-o faca din mai multe bucati mai mici e usor

Stau si ma uit ca in urma cu ceva ani erau jocurile video futuristice si sunt unele concepte de azi care se apropie de obiectele vazute in jocuri. foarte interesant cum evolueaza lucrurile. clar, vor face si alte modele mai rafinate.

Foarte interesant.
Văzusem ceva similar la o expoziție de la Muzeul de Artă Contemporană, cu vase „virtuale” ce se construiau în funcție de tonalitatea vocii și alte elemente… ceva personalizat după amprenta vocală. Mă rog… e varianta pentru cei netalentați. 😛

Si aia e foarte interesanta. Si cand te gandesti ca lucrurile astea le-au facut deja nual trecut sau mai devreme inseamna ca azi e si mai si 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.