Categorii
Tehnologie

Tools of the week #7 – WinDirStat, ClickTale, MediaFire și altele

Ieri mi-am ocupat timpul puțin urând La mulți ani lui Google așa că azi dimineață avem noua serie de instrumente de care am aflat în săptămâna 29 august – 4 septembrie: WinDirStat, ClickTale, MeidaFire, alte extensii Chrome și manipularea fișierelor Excel online cu Zoho Sheet (beta).

WinDirStat – metodă simplă de gestionare a spațiului ocupat în calculator

WinDirStat este programul care mi-a trebuit în urmă cu ceva vreme când vroiam să aflu de ce am câțiva giga în plus pe alocuri (sună a reclamă pentru produse de slăbit 😀 ). Îți afișează spațiul ocupat în mai multe moduri și, dacă știi ce și cum trebuie șters, pui mâna pe ceva spațiu în plus.

Îmi place cum este afișat spațiul ocupat de un folder sub forma unui dreptunghi umplut cu alte dreptunghiuri. Propun să asculți podcastul The Tech Guy, pentru că acolo am aflat de acest program și de multe altele, de altfel.

ClickTale – harta termică a site-ului tău

Hartă termică este puțin exagerat, dar este vorba aici de zonele din site-ul tău care primesc cea mai mare atenție și cele mai multe clicuri. Google Analytics are ceva in gneul, dar mai trebuie dezvoltat softul. Deocamdată există soluții plătite ca ClickTale. Cumpărând unul dintre planurile lor vei vedea dacă ai plasat bine elementele și dacă atrag atenția.

Filmul demonstrativ de aici îți arată clar unde s-a ajuns cu posibilitatea de a urmări toate mișcările vizitatorilor. Harta termică îți va spune pe ce zone să te concentrezi mai mult. O hartă termică generică a fost realziată de Google AdSense. Nu înseamnă că mereu este ca acolo. Depinde de ce fel de layout ai și ce conținut publici. Via DIYThemes.

MediaFire – un site care te ajută să împarți fișiere cu oricine

Dacă s-a inventat simplitatea și utilitatea, ei bine MediaFire se numește. Nu îți trebuie cont, doar încarci un fișier cu drag&drop și poți trimite linkul către oricine vrei. Limita unui singur fișier este de maxim 200MB, dar poți încărca câte fișiere vrei și nu este impusă o dată limită de stocare.

Există și posibilitatea să îți faci cont gratuit, moment în care au mai multe opțiuni. Conturile plătite sunt mult mai atractive. Deocamdată 42 dintre cele mai mari companii din lume folosesc MediaFire. Asta spune ceva despre ei. Vezi mai jos un film despre utilitatea de a avea un cont la MediaFire. Via [LifeHacker].

Google +1 Extension for Chrome

Mai trebuie să zic ceva? După cum este scris pe Googlesystem extentia aceasta pentru Chrome îți permite să plusuneziTM orice pagină de pe internet. Exensia poate fi găsită aici.

HTML Instant este o altă extensie bună pentru Chrome. Pentru cei care nu sunt websdesigneri, dar au o idee de HTML este numai bună. Îți oferă două ferestre dintre care una este cea de previzualizare a fișierului HTML pe care îl creezi. Ușor de folosit și practic. O listă foarte mare de asemenea extensii o găsești pe WebDesignerDepot.

Zoho Sheet și ID-ul de Facebook

Zoho Sheet este o alternativă gratuită, online și simplu de folosit la… ai ghicit, Microsoft Exccel. Deși nu are funcțiile avansate din Excel, Zoho își face bine treaba pentru majoritatea taskurilor ce le avem legate de foile tabelare. După ce îți faci contul ai acces la un panou de control simpluț și ușor de folosit. Îl folosesc des datorită naturii muncii mele.

Un alt lucru interesant, dar care nu are legătură cu Zoho, este o metodă prin care poți să îți afli ID-ul de Facebook. ID-ul îți trebuie când faci mici aplicații pe Facebook. Nu trebuie decât să introduci în bara e adrese: graph.facebook.com/nume-utilizator. Vei vedea ceva în genul:

Urmărește tagul Tool of the week pentru a fi la curent cu cele mai noi tool-uri de care aflu pe internet. Voi publica la finalul fiecărei săptămâni un articol pe această temă.

2 răspunsuri la “Tools of the week #7 – WinDirStat, ClickTale, MediaFire și altele”

Foarte utile uneltele prezentate aici – dar mirarea mea este pentri Zoho Sheet.
Cum de folosești această unealtă și nu te folosești de ce oferă Google – este mai mai bun ca și ce oferă Google?

Eu sunt omul care cauta alternative. Nu este bine sa lasi totul pe o singura platforma. Google Docs este fenomenal, dar nu este singurul 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.