Categorii
Cultura Tehnologie

Cum funcționează virușii [video]

Îmi plac animațiile, dar când sunt combinate cu material educativ atunci îmi sunt mult mai dragi. În filmul de mai jos vei vedea cum funcționează un virus și cum se protejează corpul nostru de infecție.

David Bolinsky, animator medical, a creat animația de mai jos ca să ne explice pașii urmați de virus în corpul uman. Dacă vrei să citești documentație completă despre acest subiect te invit să lecturezi How Viruses Work, de la HowStuffWorks. Animația de aici este o reprezentare, să îi zicem simpatică, a fenomenului.

Virușii sunt la limita de jos a ceea ce noi numim viață și, oricât de multe antibiotice iei, nu te ajută la nimic pentru că acelea sunt pentru ciuperci și bacteriii, nu pentru viruși. Virușii reușesc să ajungă în celule păcălind niște proteine care se află la marginea celulei cum că este un compus legitim. Așa își face întrarea până în nucleu de unde începe reprogramarea celulei.

Mică lecție de știință și tehnologie. 😀 Via [Geeksaresexy].

4 răspunsuri la “Cum funcționează virușii [video]”

Foarte fain explicat! De s-ar desfasura toate lectiile asa ce bine ar mai fi pentru liceeni/studenti…

Sa vezi ca la americani au inceput sa abge iPAD-uri in scoli. Interactiv e noul cuvant de ordine 😀

Stii la ce imi aduce aminte asta ? -> Familia DE CE ?
Ii stii ? era un desen educativ animat care se difuza acum cativa ani si avea ca rol sa te invete cum functioneaza organismul 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.