Categorii
Tehnologie

Tools of the week #9 – readfa.st, Facebook Disconnect, LastPass și altele

După o nouă săptămână iată că am o altă selecție de instrumente interesante. Știu că au mai apărut și în alte locuri, dar îmi place să le am și pe blog meu.

Motivul principal este acela că, oriunde aș fi, pot intra pe blogul meu și pot găsi repede un anumit instrument care mă interesează.

Readfas.st – învață să citești repede cu acest companion online

Readfas.st este un site unde, după ce ți-ai făcut un cont, te verifici cât de repede citești. Apoi, folosești un bookmarklet ca să să te ajute la citit conținut de pe orice pagină web. Ce face acest bookmarklet este că ia conținutul numai din zona articolului propriu-zis și îți prezintă numai câte zece cuvinte odată. La foarte scurt timp primele cuvinte de la începutul rândului dispar și apar următoarele în coadă.

Foarte interesant. Mi-am stabilit o viteză de 320 de cuvinte pe minut și am rămas puțin mirat că am reușit să citesc un articol mai repede decât o fac de obicei. Plus că, dacă citești un articol pe readfa.st nu vezi nici o reclamă sau alte lucruri pe de site. Pure read.

Facebook Disconnect – taie câteva dintre brațele caracatiței numită Facebook

Un lucru care a făcut oarece vâlvă în SUA în ultima perioadă este descoperirea faptului că site-urile care au integrare Facebook (lie, share, etc) verifică PC-ul de prezența unui cookie deținut de Facebook și apoi transmit faptul că tu ai fost acolo direct către rețeaua socială.

În ultimul episod al podcastului Geek News Central Todd Cochrane spunea că un utilizator a reușit să obțină de la Facebook 800 de pagini de detalii despre viața lui. Practic orice a făcut, zis, pe ce site-uri a fost, când s-a logat și cât a stat. Plus multe altele.

Cu tehnica de azi e ușor să fii urmărit așa că Facebook Disconnect blochează capacitatea Facebook de a te urmări peste tot. Sweet. Via [Gizmodo].

LastPass – lasă grija parolelor în seama profesioniștilor

Cum sunt online foarte mult timp am ajuns să îmi fac conturi în zeci de locuri. Este foarte greu să ții minte parolele pentru fiecare. Eu folosesc un sistem in care am o parolă de bază la care pun înainte sau după un set de cuvinte sau caractere. Nu este cel mai bun, dar mă ajută să țin pasul cu mulțimea de conturi.

Foarte probabil că mă voi lipi de LastPass în curând. Aplicația asta are rolul de a ține minte pentru tine toate parolele pentru conturile tale. În felul acetsa îți permiți să ai parole căt se poate de complexe.

Sunt sigur că vrei să citești materialul băieților de la How To Geek despre securitatea online. Este un început bun pentru oricine vrea să aibă un minim de cultură a protecției pe internet. Must read. Now.

Mouse without borders – un maus, o tastatură și multe calculatoare

Este un lucru pe care am să-l folosesc cât de curând. Mouse without borders îți permite să te folosești de rețeaua din casă ca să copiezi fișierele de pe un calculator pe altul și să controlezi mai multe calculatoare doar cu un maus și o tastatură.

Aplicația aceasta este rezultatul programării făcute de băieții de la Microsoft care fac parte din proiectul The Garage, proiect în care developerii fac programe, seara sau în week-end, pentru placul lor. Frumos din partea lor să ne ofere această aplicație simpatică. Via [How To Geek].

Bonus: 8 instrumente pe CD/DVD care să te ajute la devirusare

Nichewp.com are un articol la obiect despre 8 asemenea utilitare care ne pot ajuta la greu. Articolul este aici. Nu ar fi rău ca linkul de dinainte să îl pui ca bookmark.

Când dau de situații mai serioase în materie de viruși folosesc Combofix (ia-l numai de pe BleepingComputer). Pentru asta trebuie să dezinstalez orice antivirus, îl las să își facă treaba și merg mai departe. O altă soluție ar fi formatarea PC-ului, dacă nici asta nu ar merge 😀

Gata. Done. Finish pe săptămâna asta. Care dintre aplicațiile de mai sus le folosești?

Urmărește tagul Tool of the week pentru a fi la curent cu cele mai noi tool-uri de care aflu pe internet. Voi publica la finalul fiecărei săptămâni un articol pe această temă.

11 răspunsuri la “Tools of the week #9 – readfa.st, Facebook Disconnect, LastPass și altele”

scuze pt offtopic, dar nu m-am putut abtine: ai schimbat cumva tema la blog, sau nu se incarca CSS-ul calumea ?:) parca ultima oara cand am intrat, vineri sau sambata am impresia, arata ca-nainte…

Am schimbat. am inceput sa schimb. ma ocup in alte locuri, dar nu la mine. vor mai fi schimbari 😀

ms pe facebook disconnect, l-am adaugat in Chrome.
Chiar am citit ca astia ne urmareau si cand nu eram pe facebook.com

Long live Manu! :))

VEzi ca nu poti da like la comentariile tale de facebook si nici nu o sa iti vezi pe blogul tau comentarii facebook. Ala blocheaza tot :))

Ce sa ne mai ferim de Facebook cand erau deja teorii despre camere web instalate printre pixelii monitoarelor.
Ochiu’ si timpanu’ sunt peste tot:))

Mai au pana la camere intre pixeli, dar nu e nevoie de ele. Uita-te ca toti isi pun toata viata pe retelele sociale. Aproape nimic nu e ascuns, asa ca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.