Categorii
Tehnologie

AlphaDog – un câine-robot foarte simpatic

Boston Dynamics nu se lasă și ne aduce din nou în atenție cânele robot ca instrument pe teatrele de luptă moderne, unde va fi folosit pe post de cărăuș. Da, vrem sau nu vrem să recunoaștem o bună parte dintre invențiile de care ne bucurăm azi au avut ca origine cercetări militare (vezi teflonul, internetul sau RoboCar).

AlphaDog Proto este un prototip finanțat de către DARPA și US Marine Corps.

Ce îl face atât de interesant este faptul că poate parcurge aproape 35 de kilometri cu o încărcătură de 100 de kilograme. Cei de la Boston Dynamics au făcut o treabă bună imitând cât se poate de mult câinii: dpelasarea se face pe picioare, are un echilibru foarte bun iar senzorii (GPS, LIDAR și stereo vision) fac din căinele-robot un mecanism autonom în toată regula. Nu aș vrea să dau nas în nas cu fratele lui mai mare, care sigur va avea și arme.

De ce ar dori cineva asemenea mecanisme cu picioare, care sunt mult mai compleze decât cele cu roți? Tocmai pentru că picioarele sunt all terrain pot accesa zone dificil de atins cu roțile.

În câțiva ani vom merge la parcul de distracții unde copii se vor plimba pe ponei mecanici care, surpriză mare, vor vorbi. Luând în considerare faptul că azi avem roboți autonomi care au 300 de cuvinte în vocabular pot zice că viitorul va fi… magic. Enjoy! Via [Wired].

5 răspunsuri la “AlphaDog – un câine-robot foarte simpatic”

Au aratat si cei de pe History Channel un documentar despre „future US army weapons”.Super articol.

Ptiu, nu m-am uitat de ceva vreme la TV. Tot pe net :)) Se petrec multe lucruri si cred ca ar trebhui sa scriu chiar mai mult despre ele!

Sigur vor face si mai mari. Oricum cainii astia mecanici sunt foarte galagiosi deocamdata.

Nimic nu poate fi perfect din prima, in cativa ani nu o sa mai fie asa de galagios, robust… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.