Categorii
Cultura

Bitcoin, moneda virtuală – manualul utilizatorului [ebook]

Bitcoin este o valută virtuală care nu are corespondent în lumea materială, dar poate fi schimbată în dolari. Așa cum zice și numele, avem de-a face aici cu o colecție de date care sunt generate în timp folosindu-se de puterea de procesare a calculatorului și care este stocată apoi într-un fișier din calculatorul tău.

Acel fișier este portofelul tău digital. Da, monezile virtuale sunt generate aproape din nimic. Zic aproape pentru că se consumă curent electric, timp și putere de procesare pentru a fi obținute. Scopul pentru care au fost inventate asemenea monezi cu ceva ani în urmă este acela de a oferi discreție și o monedă universală, care să nu aparțină nici unui stat.

Moneda a fost inventată de un anume Satoshi Nakamoto, care s-ar părea că este, de fapt, Michael Clear. Detalii pe Gizmodo despre posibilul inventator și un rezumat despre ce este moneda. Indiferent de cine a inventat moneda este important de știut că sunt locuri unde poate fi folosită și că nu vor fi niciodată mai mult de 21 de milioane de monezi în toată lumea.

Deși mi se pare ușor utopică ideea sunt de părere că este binevenită. Obișnuit fiind cu un sistem în care știu că Statul controlează o monedă și am ceva palpabil în mână, am o oarece reținere în a umbla cu Bitcoin, mai ales că dacă nu îți protejezi suficient de bine portofelul digital poți pierde o avere foarte ușor. Dar, dacă e să ne uităm în viața de zi cu zi parcă tot la fel e.

Așadar, eu zic că dacă vrei să încerci, go for it. Nu înainte de a citi cartea făcută de către cei de la MakeuUseOf numită Virtual Currency: The Bicoin Manual. Ca să o descarci trebuie să introduci parola. O știu, dar nu o pot zice. Nu e drept față de ei. Așadar, înscrie-te la ei ca să obții această carte și alte 20 de manuale gratuite despre care am scris de-a lungul timpului. Merită!

Clic pe imaginea de mai jos să afli ce este Bitcoin, cum îți poți crea banii tăi, cum se pot face tranzacții și cum îți poți proteja portofelul digital. Succes!

7 răspunsuri la “Bitcoin, moneda virtuală – manualul utilizatorului [ebook]”

Da, trece prin schimbari blogul. Cand mai am timp mai schimb cate ceva. offtopic : Azi am interviu pe Radio Lynx, la 15:30, pentru vreo 5 minute 😀

Si monedele actuale au ajuns sa fie generate tot din nimic, nu mai sunt susținute de mult în valori materiale, gen aur.

A trecut vremea monedelor cu acoperire in aur, acum trece si vremea monedelor cu acoperire in marfuri, va trece si vremea monedelor virtuale si vom reveni la troc – simplu si fara monede. 🙂

Mecanismele financiare sunt extrem de complexe si asta am vazut-o cand am citit putin din cartea Monetarismul in teoria si politica economica. In caz de razboi posibil sa ajungem la troc, dar tot avem nevoie de un sistem care sa fie acoperit de ceva materiale iar noi sa umblam cu ceva mai la indemana. Sper sa nu ajungem iar la troc :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.